Στη δημοσιότητα η «ρωσική φάρσα» στον Βρετανό Υπουργό Άμυνας

Στη δημοσιότητα η «ρωσική φάρσα» στον Βρετανό Υπουργό Άμυνας

Το φως της δημοσιότητας είδε απόσπασμα της φάρσας την οποία υπέστη ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας από άτομο που παρίστανε τον Ουκρανό Πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φως της δημοσιότητας είδε απόσπασμα της φάρσας την οποία υπέστη ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας από άτομο που παρίστανε τον Ουκρανό Πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ.

Το περιστατικό είχε αποκαλύψει την Πέμπτη ο ίδιος ο Ουάλας, λέγοντας ότι έκλεισε το τηλέφωνο όταν οι ερωτήσεις του συνομιλητή, τού προκάλεσαν υποψίες.

Μάλιστα στην αρχική της αντίδραση, η Ντάουνινγκ Στρητ είχε καταγγείλει ότι πίσω από τη φάρσα κρύβεται η ρωσική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πρακτικές «βγαλμένες από το εγχειρίδιο του Κρεμλίνου».

Στο απόσπασμα που δημοσιοποιήθηκε ο Ουάλας δέχεται την κλήση – φάρσα ενώ βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο στην Πολωνία, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη.

Ο φαρσέρ ρωτά τον Βρετανό Υπουργό αν η Ουκρανία θα είχε τη στήριξη του Λονδίνου στο σχέδιο «συνέχισης του πυρηνικού μας προγράμματος ώστε να αμυνθούμε έναντι της Ρωσίας».

Ο κ. Ουάλας, προβληματισμένος, σχολιάζει αρχικά ότι «αυτό πραγματικά δε θα αρέσει στη Ρωσία», προσθέτει ότι αρχή της Βρετανίας είναι να στηρίζει ως φίλη την Ουκρανία στις αποφάσεις της, αλλά σημειώνει πως αυτά «τα μεγαλύτερα ερωτήματα» θα πρέπει να συζητηθούν με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Ο Ουάλας δήλωσε στην Telegraph ότι οι Ρώσοι επεξεργάστηκαν το βίντεο και παρέλειψαν το μέρος στο οποίο ο ίδιος επέκρινε τον Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία και την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, καθώς και εκείνο στο οποίο ξεκαθάριζε πως η Βρετανία έχει συνυπογράψει τη συνθήκη περί μη διάδοσης πυρηνικών όπλων και επομένως δε θα μπορούσε να έχει σχέση με κάποια τέτοια κίνηση του Κιέβου.

Vovan και Lexus

Με ανάρτηση στο Twitter ο Βρετανός Υπουργός σχολίασε ότι «τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν πολύ άσχημα για το Κρεμλίνο για να καταφεύγει σε φάρσες και ψεύτικα βίντεο». 

 

Θυμίζει μάλιστα στη Μόσχα την υπόθεση Σκριπάλ, αναρτώντας φωτογραφία των Ανατόλι Τσεπίγκα και Αλεξάντερ Μίσκιν από συνέντευξή τους στο Russia Today. Τότε, οι δύο Ρώσοι -και φερόμενοι ως δράστες της δηλητηρίασης με νευροτοξική ουσία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ το 2018 στο Σόλσμπερι- υποστήριζαν ότι βρίσκονταν στην βρετανική πόλη για τουρισμό.

Δράστες της φάρσας, πάντως, είναι οι Βλαντιμίρ «Βόβαν» Κρασνόφ και Αλεξέι «Lexus» Στολιάροφ που στο παρελθόν έχουν ξεγελάσει στο τηλέφωνο τον πρίγκιπα Χάρι προσποιούμενοι την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ καθώς και τους Έλτον Τζον και Ρ.Τ Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή