Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από την καταστροφή του ρωσικού αποβατικού πλοίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από την καταστροφή του ρωσικού αποβατικού πλοίου

Νέο βίντεο από την καταστροφή του ρωσικού αποβατικού πλοίου, Orsk, που ήταν αγκυροβολημένο στο κατεχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις λιμάνι Μπερντιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα, ήρθε στο φως

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο βίντεο από την καταστροφή του ρωσικού αποβατικού πλοίου, Orsk, που ήταν αγκυροβολημένο στο κατεχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις λιμάνι Μπερντιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα, ήρθε στο φως.

Το βίντεο, το οποίο το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε ότι τραβήχτηκε μέσα από το Μπερντιάνσκ, δείχνει μία λάμψη έκρηξης και καπνό να υψώνεται από τον προβλήτα. Δύο πλοία, το ένα εκ των οποίων φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές, διακρίνονται στη συνέχεια να αποπλέουν, ενώ ένα τρίτο φλέγεται.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης την καταστροφή του πλοίου. «Στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ που κατείχε η Ρωσική Ομοσπονδία, καταστράφηκε το μεγάλο αποβατικό πλοίο Orsk του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας των εισβολέων», ανέφερε η έκθεση του ουκρανικού ναυτικού.

Tο Μπερντιάνσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν τακτικά διαδηλώσεις κατά της παρουσίας των ρωσικών δυνάμεων κατοχής εκεί.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live oι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό – Eνας μήνας ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή