Ουκρανία – Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Ουκρανία – Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της ρωσικής επίθεσης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Θα υπάρξει «απάντηση» αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, είπε προ ολίγου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης της G7 στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της ρωσικής επίθεσης. Το ΝΑΤΟ, τόνισε, «είναι πιο ενωμένο από ποτέ» ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και θα υποδεχθούν 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες.

Σχετικά με την Κίνα, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ξεκαθάρισε στον Κινέζο ομόλογό του στη συνομιλία τους την περασμένη εβδομάδα τις συνέπειες που θα είχε η ενεργός στήριξη από το Πεκίνο προς τη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είπε ότι μίλησε στον Σι Τζινπίνγκ για την έξοδο πολυεθνικών επιχειρήσεων από τη Ρωσία ως αποτέλεσμα της εισβολής και για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι αντίστοιχο στην Κίνα. Το Πεκίνο, εκτίμησε, κατανοεί ότι το μέλλον της κινεζικής οικονομίας είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τη Δύση παρά με τη Ρωσία.

Τέλος, ο πρόεδρος ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ της έξωσης της Ρωσίας από την G20. Αν αυτό δεν αποδειχθεί εφικτό, είπε, «θα πρέπει να επιμείνουμε» να συμμετέχει στις συνεδριάσεις ως παρατηρητής η Ουκρανία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live oι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό – Eνας μήνας ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή