Η αμήχανη επίσκεψη του Ουίλιαμ και της Κέιτ στην Τζαμάικα

Η αμήχανη επίσκεψη του Ουίλιαμ και της Κέιτ στην Τζαμάικα

Οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με διαδηλώσεις που ζητούσαν κατάργηση της μοναρχίας και οικονομική αποζημίωση για τα χρόνια της δουλείας.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βαθιά θλίψη του για τα χρόνια της δουλείας εξέφρασε, κατά την επίσκεψή του στην Τζαμάικα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, χαρακτηρίζοντας την πρακτική του παρελθόντος «αποτρόπαιη» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί» και ότι αποτελεί μια «μελανή κηλίδα» στην Ιστορία.

Σε ομιλία του στη διάρκεια δείπνου στο κυβερνητικό μέγαρο της Τζαμάικας, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε πως «παρότι ο πόνος από τα χρόνια της δουλείας παραμένει μεγάλος, η Τζαμάικα εξακολουθεί να διαμορφώνει το μέλλον της με θάρρος, αποφασιστικότητα και δυναμισμό».

Κατά την άφιξη του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ, οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με διαδηλώσεις που ζητούσαν κατάργηση της μοναρχίας και οικονομική αποζημίωση για όλα τα χρόνια της δουλείας.

Οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με διαδηλώσεις που ζητούσαν κατάρ- γηση της μοναρχίας και οικονομική αποζημίωση για τα χρόνια της δουλείας.

Αυτά ακριβώς τα αιτήματα προκάλεσαν μεγάλη αμηχανία στη συνάντηση της Κέιτ Μίντλετον με τη Μις Κόσμος του 1993, Λίζα Χάνα, η οποία σήμερα είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Λαϊκού Κόμματος της Τζαμάικας και υπέρμαχος της κατάργησης της μοναρχίας. Η πρώην «βασίλισσα της ομορφιάς» υποδέχθηκε με μεγάλη ψυχρότητα τους δούκες και στις φωτογραφίες φαίνεται να αποφεύγει να κοιτάξει τη μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας. Παρ’ όλα αυτά, σε ανάρτησή της στο Instagram αναφέρει ότι είχε μια ευχάριστη και εποικοδομητική συζήτηση με την Κέιτ Μίντλετον.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ πραγματοποιούν περιοδεία στα νησιά της Καραϊβικής επ’ ευκαιρία του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά την Τζαμάικα το πριγκιπικό ζευγάρι επισκέφθηκε τις Μπαχάμες, που είναι και ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας τους. Λίγες ώρες πριν από την άφιξή τους, το βράδυ της Πέμπτης, η εθνική επιτροπή αποζημιώσεων του νησιού είχε αποφασίσει να ζητήσει αποζημιώσεις εκατομμυρίων στερλινών για τον ρόλο του οίκου των Ουίνδσορ στη δουλεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή