Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναστέλλει την έκδοσή της η ρωσική Novaya Gazeta

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναστέλλει την έκδοσή της η ρωσική Novaya Gazeta

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την έκδοσή της έως το τέλος της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Με ένα θέμα στην κορυφή της ιστοσελίδας υπό τον σύντομο τίτλο: «Αναστέλλουμε τις εργασίεςΔήλωση των συντακτών της Novaya Gazeta», κάνει γνωστή της απόφαση της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Novaya Gazeta στην ιστοσελίδα της, η Roskomnadzor (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Επικοινωνιών, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) εξέδωσε μια δεύτερη προειδοποίηση εναντίον του Μέσου και αυτό οδήγησε στην απόφαση της αναστολής των εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής σύνταξης της Novaya Gazeta, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Ντμίτρι Μουράτοφ, έθεσε ερώτηση στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης με τους τέσσερις Ρώσους δημοσιογράφους – μία συνέντευξη που η Μόσχα απαγόρευσε τη μετάδοση της.

Ο Μουράτοφ δεν μετείχε στη συνέντευξη, αλλά η ερώτηση του μεταφέρθηκε από άλλο δημοσιογράφο. Σημειώνεται επίσης ότι η Novaya Gazeta δεν μετέδωσε τη συνέντευξη Ζελένσκι.

Με μία σύντομη ανακοίνωση, η συντακτική ομάδα καθιστά γνωστή την απόφαση της:

«Λάβαμε άλλη μια προειδοποίηση από την Roskomnadzor. Μετά από αυτό, αναστέλλουμε τη έκδοση της εφημερίδας στον ιστότοπο, στα δίκτυα και σε έντυπη μορφή- μέχρι το τέλος της «ειδικής επιχείρησης στο έδαφος της Ουκρανίας».

Με εκτίμηση, οι συντάκτες της “Novaya Gazeta”».

Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της Novaya Gazeta, ο λόγος για τη δεύτερη γραπτή προειδοποίηση της Roskomnadzor προς τη σύνταξη και τον ιδρυτή της Novaya Gazeta ήταν «η υποτιθέμενη “αναφορά ξένου πράκτορα NPO χωρίς σήμανση”, αναφέρει το TASS, επικαλούμενο δήλωση της εποπτικής αρχής». Δεν διευκρίνισαν στο TASS για τι είδους υλικό μιλούσαν.

Η Roskomnadzor είχε εκδόσει μία πρώτη προειδοποίηση προς τη Novaya Gazeta στις 22 Μαρτίου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναστέλλει την έκδοσή της η ρωσική Novaya Gazeta-1
Με αυτό τον τίτλο ανακοινώνει την αναστολή των εργασιών

Η Novaya Gazeta είναι γνωστή για την κριτική και ερευνητική κάλυψη της ρωσικής πολιτικής και των κοινωνικών υποθέσεων στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι Ντμίτρι Μουράτοφ είχε γνωστοποιήσει ότι θα δωρίσει το Νόμπελ του -προκειμένου να δημοπρατηθεί- για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή