Μαριούπολη – Εκπρόσωπος δημάρχου: 5.000 νεκροί από την έναρξη της πολιορκίας – Ζημιές στο 90% των κτιρίων

Μαριούπολη – Εκπρόσωπος δημάρχου: 5.000 νεκροί από την έναρξη της πολιορκίας – Ζημιές στο 90% των κτιρίων

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 210 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη αφότου ξεκίνησε η πολιορκία της πόλης από τους Ρώσους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δημάρχου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 210 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη της Ουκρανίας αφότου ξεκίνησε η πολιορκία της πόλης από τους Ρώσους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δημάρχου Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Ο εκπρόσωπος παρέθεσε στοιχεία από το γραφείο του δημάρχου, σύμφωνα με τα οποία περίπου το 90% των κτιρίων της Μαριούπολης έχει υποστεί ζημιές και το 40% από αυτά έχει καταστραφεί.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε ότι η πόλη βρίσκεται «στα χέρια των κατακτητών» έπειτα από εβδομάδες πολιορκίας από τις ρωσικές δυνάμεις. «Δεν είναι όλα στη δύναμή μας», είπε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο σε τηλεοπτική συνέντευξη και πρόσθεσε: «Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών».

Σύμφωνα με το CNN, ο κ. Μποϊτσένκο ζήτησε την πλήρη εκκένωση του εναπομείναντος πληθυσμού της Μαριούπολης, στην οποία έμεναν περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι προτού η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Κατά τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός, θερμότητα, σύνδεση» συνέχισε και πρόσθεσε: «Και είναι πραγματικά τρομακτικό».

Ο δήμαρχος του Κιέβου κάνει λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 100 θάνατοι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή