Εισβολή στο Καπιτώλιο: Πιθανόν ο Τραμπ να διέπραξε κακουργήματα, λέει δικαστής

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Πιθανόν ο Τραμπ να διέπραξε κακουργήματα, λέει δικαστής

Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Ίστμαν, θα πρέπει να παραδώσει περίπου 100 email στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Ίστμαν, θα πρέπει να παραδώσει στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο, περίπου 100 email που είχε αρνηθεί να καταθέσει ώστε να τεθούν υπό εξέταση. Την εν λόγω απόφαση πήρε ομοσπονδιακός δικαστής σήμερα Δευτέρα, αναφέροντας ότι δεν είναι «καθόλου απίθανο» ο Τραμπ να διέπραξε κακουργήματα στο πλαίσιο των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου.

Η έκτακτη απόφαση ανοίγει τον δρόμο ώστε η επιτροπή να αποκτήσει πρόσβαση σε μερικά από τα πιο απόρρητα email του Ίστμαν σχετικά με το παράνομο σχέδιο για την επαναφορά του Τραμπ στην εξουσία, ενώ αποτελεί ακόμη μία σημαντική στιγμή για την πορεία της έρευνα.

«Με βάση τα στοιχεία, το δικαστήριο θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου απίθανο, ο [τότε] πρόεδρος Τραμπ και ο Δρ. Ίστμαν να συνωμότησαν με ανέντιμα μέσα ώστε να παρεμποδίσουν την κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου του 2021», δήλωσε ο δικαστής Ντέιβιντ Κάρτερ.

Μεταξύ των email που ζήτησε ο δικαστής από τον Ίστμαν, περιλαμβάνονται μηνύματα τα οποία προωθήθηκαν στον ίδιο από τον [πρώην] δικηγόρο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, και τα οποία συνιστούσαν στον, τότε αντιπρόεδρο, Μάικ Πενκς να ανατρέψει τις εκλογές του 2020 και παρουσίαζαν καθημερινό ένα σχέδιο δράσης που οδηγούσε στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

Πηγή: Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή