«Θα τους συντρίψω»: Οργίλη απάντηση Πούτιν μέσω Αμπράμοβιτς σε «ραβασάκι» του Ζελένσκι

«Θα τους συντρίψω»: Οργίλη απάντηση Πούτιν μέσω Αμπράμοβιτς σε «ραβασάκι» του Ζελένσκι

Το σημείωμα του Ζελένσκι ανέφερε τους όρους με τους οποίους η Ουκρανία εξετάζει να συμφωνήσει ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα και του έδωσε ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο οποίο αναφέρονταν οι όροι με τους οποίους η Ουκρανία εξετάζει να συμφωνήσει ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος.

Η απάντηση του Πούτιν ήταν ωμή και κατηγορηματική: «Πες του ότι θα τους συντρίψω».

Σύμφωνα με τους Times, ο Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και είχε επαφή με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος αναφέρεται ότι ενεργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου. Συναντήθηκαν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην τουρκική πρωτεύουσα, σε επαφές που οργάνωσε ο σύμβουλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Καλίν προωθεί την ιδέα η Κριμαία και το Ντονμπάς να ελέγχονται από τη Μόσχα με «μακροπρόθεσμη παραχώρηση», όπως η Βρετανία κατείχε το Χονγκ Κονγκ από το 1898 έως το 1997.

Ο Πούτιν πιστεύεται ότι εξετάζει την πρόταση, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, η οργή του για τις αποτυχίες του στρατού του και το μίσος για τον Ζελένσκι τον συγκρατούν.

Ο Αμπράμοβιτς και ο Ουμέροφ επισκέφθηκαν τον Ουκρανό πρόεδρο στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Κίεβο, αφού ταξίδεψαν με ιδιωτικά τζετ στην Πολωνία. Ο επιχειρηματίας πετούσε με ένα που ανήκει σε τουρκική εταιρεία, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ.

Πηγή: Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή