ΗΠΑ: «Πράσινο φως» FDA για τέταρτη δόση στους άνω των 50

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» FDA για τέταρτη δόση στους άνω των 50

Τη δυνατότητα να λάβουν ακόμη μία ενισχυτική δόση με το εμβόλιο των Pfizer ή Moderna κατά του κορωνοϊού έχουν οι πολίτες άνω των 50 ετών στις ΗΠΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να λάβουν ακόμη μία ενισχυτική δόση με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ή Moderna κατά του κορωνοϊού έχουν οι πολίτες άνω των 50 ετών στις ΗΠΑ, μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η απόφαση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανοίγει τον δρόμο για μια τέταρτη δόση των εμβολίων Pfizer ή Moderna στους άνω των 50 ετών τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την προηγούμενη αναμνηστική δόση.

Μέχρι τώρα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε εγκρίνει τη χορήγηση τέταρτης δόσης μόνο για τα άτομα άνω των 12 ετών που είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά την FDA, αυτή η ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα μπορεί πλέον να λάβει μία πέμπτη δόση.

Της έγκρισης της νέας αναμνηστικής δόσης έχουν προηγηθεί οι ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σχετικά με την εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.2 Όμικρον.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Οι εξελίξεις από την 34η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή