Νέο ταξίδι στο διάστημα για την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος

Νέο ταξίδι στο διάστημα για την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος

Νέο ταξίδι στο διάστημα, το πρώτο για το 2022, πραγματοποίησε η Blue Origin του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, στέλνοντας έξι «τουρίστες» σε ολιγόλεπτη πτήση πέρα από την ατμόσφαιρα της γης.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο ταξίδι στο διάστημα, το πρώτο της για το 2022 και το συνολικά τέταρτο κατά σειρά, πραγματοποίησε η Blue Origin του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, στέλνοντας έξι «τουρίστες» σε μια ολιγόλεπτη πτήση πέρα από την ατμόσφαιρα της γης.  

Ο πύραυλος-κάψουλα New Shepard της Blue Origin, με τους έξι επιβάτες, απογειώθηκε από το δυτικό Τέξας το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) και ανέβηκε σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων, στα περίπου 340.000 πόδια, προτού επιστρέψει στη γη, με το διαστημικό του ταξίδι να διαρκεί συνολικά περίπου 11 λεπτά, τα περίπου τρία από τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας για τους έξι επιβάτες.  

Νέο ταξίδι στο διάστημα για την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος-1
REUTERS/Ivan Pierre Aguirre

Η νέα αυτή αποστολή είχε την κωδική ονομασία NS-20 και είναι η κατά σειρά τέταρτη επανδρωμένη εμπορική πτήση της Blue Origin στο διάστημα. Μεταξύ των έξι ατόμων που έκαναν το ταξίδι ήταν αυτήν τη φορά δυο επιχειρηματίες και ένας ακαδημαϊκός.

Νέο ταξίδι στο διάστημα για την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος-2
Το New Shepard της Blue Origin μετά την προσγείωσή του, 31 Μαρτίου 2022, Blue Origin/Handout via REUTERS

Υπενθυμίζεται πως η Blue Origin έχει ξεκινήσει, ήδη από το καλοκαίρι του 2021, να στέλνει τουρίστες στο διάστημα. Ο ίδιος ο Μπέζος είχε δηλώσει μάλιστα πέρυσι πως η εταιρεία του έχει ήδη πουλήσει διαστημικά εισιτήρια συνολικής αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιά είναι η αξία κάθε μεμονωμένου ατομικού εισιτηρίου.  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή