Τρεις Γερμανίδες καθορίζουν την πολιτική για το Ουκρανικό

Τρεις Γερμανίδες καθορίζουν την πολιτική για το Ουκρανικό

Τρεις γυναίκες έχουν αναλάβει το τιτάνιο έργο της μετατόπισης της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής από την παραδοσιακή της προσκόλληση στην ειρήνη.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις γυναίκες έχουν αναλάβει το τιτάνιο έργο της μετατόπισης της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής από την παραδοσιακή της προσκόλληση στην ειρήνη. Η υπουργός Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ επιβλέπει εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ, η ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ εκπονεί την πρώτη εθνική αμυντική στρατηγική και η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ διοργανώνει την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών προσφύγων.

Εξωτερική στρατηγική

Είναι η πρώτη φορά που γυναίκες κατέχουν τους τρεις θώκους της εθνικής ασφάλειας στη Γερμανία.

Είναι η πρώτη φορά που γυναίκες κατέχουν τους τρεις θώκους της εθνικής ασφάλειας στη Γερμανία. Το έργο του πολιτικά ευαίσθητου επανεξοπλισμού της Γερμανίας βαρύνει τη Λάμπρεχτ, πάλαι ποτέ στέλεχος του κινήματος κατά των πυρηνικών όπλων και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, η οποία καλείται τώρα να αγοράσει drones και αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Για την Αναλένα Μπέρμποκ, μέλος των Πρασίνων, τα ταμπού του παρελθόντος σε ό,τι αφορά τον γερμανικό στρατό έχουν ξεπερασθεί χάρη στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ΥΠΕΞ μιλάει πια ελεύθερα για «ηγεσία» της Γερμανίας στη διεθνή σκηνή, αδιαφορώντας εάν ο όρος στα γερμανικά έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη Φύρερ.

Ισορροπία φύλων

Η ισορροπία μεταξύ των φύλων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας απασχολεί κατά προτεραιότητα την υπουργό Εσωτερικών. «Προτεραιότητά μας η φροντίδα γυναικών και παιδιών. Παραμένουμε σε επιφυλακή, καθώς ο μεγάλος αριθμός νέων γυναικών που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο εκμετάλλευσής τους», λέει η Φέιζερ, που έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του κύματος παραπληροφόρησης που προέρχεται από τη Ρωσία και έχει στόχο τη διασπορά αμφιβολιών μεταξύ του γερμανικού κοινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή