Oscars 2022: Ο παραγωγός της τελετής εξηγεί γιατί δεν έφυγε ο Γουίλ Σμιθ μετά το χαστούκι

Oscars 2022: Ο παραγωγός της τελετής εξηγεί γιατί δεν έφυγε ο Γουίλ Σμιθ μετά το χαστούκι

Ο Γουίλ Πάκερ, συμπαραγωγός της 94ης τελετής απονομής των Όσκαρ μαζί με την Σέιλα Κόουαν, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Good Morning America» για το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γουίλ Πάκερ, συμπαραγωγός της 94ης τελετής απονομής των Όσκαρ μαζί με την Σέιλα Κόουαν, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Good Morning America» για το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των Όσκαρ όταν ο κωμικός Ροκ έκανε ένα «αστείο» για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Σμιθ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ καθώς παρουσίαζε την κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους. 

«Δεν είπε κανένα από τα προγραμματισμένα αστεία»

Ο Πάκερ είπε ότι νόμιζε πως το χαστούκι ήταν κάτι που είχαν σχεδιάσει οι δυό τους. «Νόμιζα ότι ήταν μέρος αυτού που ετοίμαζαν οι Κρις και Γουίλ. Νομιζα ότι ήταν απόσπασμα. Δεν ήμουν ανήσυχος». 

Ο Πάκερ επιβεβαίωσε ότι ο Ροκ αυτοσχεδίασε, βγήκε εκτός σεναρίου για να κάνει το «αστείο» σχόλιο για την Πίνκετ Σμιθ, προσθέτοντας: «Είπα, προσέξτε. Θα σαρώσει με τις ατάκες που θα πει. Τελικά δεν είπε κανένα από τα προγραμματισμένα αστεία». 

Ο Πάκερ προσέγγισε τον Ροκ όταν κατέβηκε από τη σκηνή. «Σε χτύπησε στα αλήθεια;» ρώτησε ο παραγωγός τον κωμικό. «Με κοίταξε και μου είπε: “Ναι, έφαγα χαστούκι από τον Μοχάμεντ Άλι”. Έκανε χιούμορ αλλά θα μπορούσε κανείς να καταλάβει ότι βρισκόταν ακόμα σε σοκ». 

Στο παρελθόν, ο Σμιθ κέρδισε υποψηφιότητα Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του θρυλικού μπόξερ στην ταινία «Ali» από το 2001. 
«Ήξερα ότι ήταν ξεκάθαρα μια στιγμή σύγκρουσης, αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι τον χτύπησε στα αλήθεια. Είπα στον Ροκ να μου πει τι να κάνουμε κι εκείνος απάντησε ότι είναι καλά». 

Ο παραγωγός δήλωσε ότι δεν συζήτησε με τον Σμιθ αμέσως μετά το χαστούκι. 

Σχετικά με τον ισχυρισμό της Ακαδημίας ότι είπε στον Σμιθ να φύγει, ο Πάκερ ανέφερε ότι του είπαν ότι επρόκειτο να «απομακρύνουν τον Σμιθ», αλλά ο ίδιος δεν ήταν μέρος αυτών των συνομιλιών. «Πήγα αμέσως στους ηγέτες της Ακαδημίας που βρίσκονταν εκεί και είπα ότι ο Κρις Ροκ δεν το θέλει αυτό. Ο κωμικός ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να κάνει μια άσχημη κατάσταση, χειρότερη. Ο τόνος του δεν ήταν εκδικητικός, δεν ήταν θυμωμένος οπότε στήριξα αυτό που ήθελε εκείνη τη στιγμή, δηλαδή να μην απομακρυνθεί ο Σμιθ από την αίθουσα επειδή όπως τώρα μου εξήγησαν, αυτή ήταν η μόνη επιλογή εκείνη τη χρονική στιγμή». Ο Πάκερ είπε ότι ο Σμιθ επικοινώνησε μαζί του το επόμενο πρωί για να απολογηθεί. 

Χειρίστηκε σωστά η Ακαδημία την πράξη του Σμιθ; 

Τις επόμενες ημέρες μετά τα Όσκαρ, προέκυψαν αντικρουόμενες απόψεις για το πώς χειρίστηκε η Ακαδημία το χαστούκι κατά τη διάρκεια της τελετής. Η Ακαδημία ισχυρίζεται ότι ζήτησε από τον Σμιθ να φύγει από την αίθουσα, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε. Ωστόσο, ο ιστότοπος Variety, ανέφερε ότι δεν ζητήθηκε ποτέ επίσημα από τον Σμιθ να αποχωρήσει από την εκδήλωση. Μέσα στο χάος γύρω από τον καυγά, η Ακαδημία και ο παραγωγός της τελετής φάνηκε να έχουν στείλει ανάμεικτα μηνύματα για το αν ο Σμιθ θα πρέπει να αποβληθεί. 

Ο Σμιθ αντιμετωπίζει τώρα «αναστολή, αποβολή ή άλλες κυρώσεις» από την Ακαδημία, η οποία καταδίκασε τις βίαιες πράξεις του μετά τα Όσκαρ. Η επόμενη συνάντηση της Ακαδημίας έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου και τότε τα μέλη μπορεί να λάβουν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του ηθοποιού. 

Με πληροφορίες από το Variety

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή