Πορεία υπέρ της Ρωσίας στην Αθήνα: Για επίθεση κατά Ρώσων μιλά η Μόσχα, προαναγγέλλει έρευνα

Πορεία υπέρ της Ρωσίας στην Αθήνα: Για επίθεση κατά Ρώσων μιλά η Μόσχα, προαναγγέλλει έρευνα

Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για επίθεση από άτομα που έφεραν ουκρανικές σημαίες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής ρωσικής εισαγγελικής αρχής έδωσε τη Δευτέρα εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες μιας καταγγελλόμενης από τη Μόσχα επίθεσης σε Ρώσους κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας στην Ελλάδα υπέρ της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες της επίθεσης σε Ρώσους κατά τη διάρκεια πορείας με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα για την υποστήριξη της Ρωσίας και του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Αθήνα», αναφέρει η ανακοίνωση από την υπηρεσία Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής.

Η ρωσική εισαγγελία αναφέρεται στη μηχανοκίνητη πορεία οχημάτων που έλαβε χώρα την Κυριακή από τη Λεωφόρο Συγγρού προς το Σύνταγμα, ως αντισυγκέντρωση στη διαδήλωση υπέρ της Ουκρανίας επί της Πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην Αθήνα, μια ομάδα ατόμων με ουκρανικές σημαίες επιτέθηκε στους συμμετέχοντες στην πορεία για υποστήριξη της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν επίθεση ήταν Ρώσοι, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, του οποίου οι δράστες έσκισαν τη ρωσική σημαία και προκάλεσαν σωματικές βλάβες, πάντα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Ζημιές υπέστησαν και κάποια οχήματα των συμμετεχόντων στην πορεία, πρόσθεσε το TASS.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, η έρευνα θα καταγράψει τα υποδεικνυόμενα γεγονότα και, σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, θα συνεχίσει να εντοπίζει όσους εμπλέκονται σε αυτό προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή