Γερμανία: Εγκαταλείπεται το σχέδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού από τα 18

Γερμανία: Εγκαταλείπεται το σχέδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού από τα 18

Η προοπτική εισαγωγής υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 18 ετών φαίνεται ότι εγκαταλείπεται, λόγω έλλειψης πιθανοτήτων να υπερψηφιστεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προοπτική εισαγωγής υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 18 ετών φαίνεται ότι εγκαταλείπεται, λόγω έλλειψης πιθανοτήτων να υπερψηφιστεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το επικρατέστερο σχέδιο προβλέπει τώρα υποχρέωση εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό πολλών βουλευτών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πρασίνων, FDP), η υποχρέωση θα πρέπει σε αυτή τη φάση να περιοριστεί στους άνω των 50 ετών, ενώ οι πολίτες από 18 έως 49 ετών θα περνούν από υποχρεωτική συμβουλευτική συνεδρία σχετικά με τον εμβολιασμό.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, θα μπορούσε ενδεχομένως να καταβληθεί νέα προσπάθεια για γενικό εμβολιασμό από την ηλικία των 18 ετών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή