Grammys 2022: O Louis C.K. βραβεύτηκε για την κωμωδία όπου σχολιάζει τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Grammys 2022: O Louis C.K. βραβεύτηκε για την κωμωδία όπου σχολιάζει τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Ο κωμικός Louis C.K. βραβεύτηκε την Κυριακή με Γκράμι, περίπου πέντε χρόνια μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο κωμικός κέρδισε στην κατηγορία «Καλύτερο Άλμπουμ Κωμωδίας» για το «Sincerely», το πρώτο standup σπέσιαλ που κυκλοφόρησε μετά τις κατηγορίες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κωμικός Louis C.K. κέρδισε την Κυριακή βραβείο Γκράμι, περίπου πέντε χρόνια μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο κωμικός κέρδισε στην κατηγορία «Καλύτερο Άλμπουμ Κωμωδίας» για το «Sincerely», το πρώτο standup σπέσιαλ που κυκλοφόρησε μετά τις κατηγορίες. 

Ο κωμικός έχει προταθεί ξανά δύο φορές για κωμικά άλμπουμ, το 2012 και 2017. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που κερδίζει Γκράμι, αλλά πρώτη από τότε που ένας μεγάλος αριθμός γυναικών τον κατηγόρησε για σεξουαλική συμπεριφορά. 

Τον Νοέμβριο του 2017, πολλές γυναίκες είπαν ότι ο Louis C.K. εκτέθηκε σε αυτές και η συμπεριφορά του ήταν απρεπής, προχώρησε σε πράξεις χωρίς συγκατάθεση. Στη συνέχεια, παραδέχθηκε τις κατηγορίες και απολογήθηκε. 

Στο «Sincerely», ο Σ.Κ έκανε πολλά σχόλια γι’αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά με την επιστροφή του στην κωμική σκηνή, οι New York Times ανέφεραν ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να διπλασιάσει «την αξία του να λέει κάποιος το λάθος σχόλιο». 

Το 2018, ο C.K. επέστρεψε στον κόσμο του standup με μια ερμηνεία στο Comedy Cellar της Νέας Υόρκης. Κι ενώ πολλά από τα σχόλια αφορούσαν τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, ο κωμικός προκάλεσε διαμάχη για τα σχόλια σχετικά με το Άουσβιτς και τους πυροβολισμούς στο σχολείο Parkland. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η βράβευση προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς αξίζει άλλον έναν γύρο συζητήσεων για τον Louis C.K.» έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος και podcaster Τζέσι Σίνγκαλ. «Ο Louis C.K. μόλις κέρδισε Γκράμι, σε περίπτωση που ακόμα “κλαίτε” για την κουλτούρα της ακύρωσης», έγραψε η συγγραφέας, παραγωγός Καρίνα Άντλι ΜακΚένζι. 

Με πληροφορίες από το CBS 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή