Γερμανία: Προχωρά στην απέλαση 40 Ρώσων διπλωματών – Με «απάντηση» απειλεί η Μόσχα

Γερμανία: Προχωρά στην απέλαση 40 Ρώσων διπλωματών – Με «απάντηση» απειλεί η Μόσχα

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, ανακοίνωσε πως το Βερολίνο προχωρά στην απέλαση πλήθους υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας, με τα σχετικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για συνολικά 40 άτομα. Έτοιμο να απαντήσει δηλώνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.   

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, ανακοίνωσε πως το Βερολίνο προχωρά στην απέλαση πλήθους υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας, με τα σχετικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για συνολικά 40 άτομα. Έτοιμο να «απαντήσει» έσπευσε να δηλώσει από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.   

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, έκανε γνωστό σήμερα πως πολλοί αξιωματούχοι της ρωσικής πρεσβείας θεωρούνται πλέον «ανεπιθύμητοι» και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη Γερμανία.

Η ίδια μίλησε, πιο συγκεκριμένα, για «σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας» που πλέον απελαύνονται ως απάντηση στις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη Μπούκα.  

Η προερχόμενη από το κόμμα των Πρασίνων επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας δήλωσε, επίσης, πως το Βερολίνο πρόκειται να ενισχύσει αποφασιστικά τη στήριξη που παρέχει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καθώς και στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.  

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες αντιδράσεις κατά της Ρωσίας τις οποίες όμως η Γερμανία πρόκειται να αποφασίσει και να επιβάλει στην πορεία μαζί με τους εταίρους της.  

Ειδήσεις σήμερα

Πολέμος στην Ουκρανία – Οι εξελίξεις από την 40η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή