Μπουρκίνα Φάσο: Ένοπλοι απήγαγαν 83χρονη Αμερικανίδα μοναχή

Μπουρκίνα Φάσο: Ένοπλοι απήγαγαν 83χρονη Αμερικανίδα μοναχή

Όπως και οι γειτονικές χώρες, το Μαλί και ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται από το 2015 αντιμέτωπη με ένα κύμα βίας που αποδίδεται σε ένοπλα τζιχαντιστικά κινήματα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Αμερικανίδα μοναχή, ηλικίας 83 ετών, απήχθη από ενόπλους στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, ανακοίνωσε η επισκοπή της Κάγια.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δράστες πήγαν τη νύχτα στη μοναστική κοινότητα της ενορίας Γιάλγκο και φεύγοντας πήραν μαζί τους τη μοναχή Σουέλεν Τένισον, των Μαριανιτών Αδελφών του Τιμίου Σταυρού.

Η επισκοπή ανέφερε ότι η μοναχή υπηρετούσε στο Γιάλγκο από τον Οκτώβριο του 2014.

Το Γιάλγκο βρίσκεται ανάμεσα στην Κάγια και το Ντόρι, δύο μεγάλες πόλεις της βόρειας Μπουρκίνα Φάσο όπου τα τελευταία επτά χρόνια σημειώνονται πολύ συχνά επιθέσεις τζιχαντιστών. Πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2021, τρεις Ευρωπαίοι, δύο Ισπανοί και ένας Ιρλανδός, εξαφανίστηκαν στην περιοχή αυτή. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι «εκτελέστηκαν από τρομοκράτες», όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Όπως και οι γειτονικές χώρες, το Μαλί και ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται από το 2015 αντιμέτωπη με ένα κύμα βίας που αποδίδεται σε ένοπλα τζιχαντιστικά κινήματα που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1,8 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί λόγω των βιαιοπραγιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή