Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Βερολίνο έχει στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις ρωσικές θηριωδίες στην Μπούκα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Βερολίνο έχει στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις ρωσικές θηριωδίες στην Μπούκα

Δορυφορικές φωτογραφίες και υποκλαπείσες συνομιλίες Ρώσων που φέρονται να επιβεβαιώνουν κάποια από τα ρωσικά εγκλήματα με θύματα αμάχους σε πόλεις της Ουκρανίας όπως η Μπούκα, παρουσιάζονται να έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών υπέκλεψε μηνύματα ασυρμάτου από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, στα οποία γίνεται αναφορά σε φόνους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούκα, ανέφερε σήμερα το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το Spiegel, η υπηρεσία παρουσίασε τα ευρήματά της στο γερμανικό κοινοβούλιο χθες, Τετάρτη. Σε ένα από τα μηνύματα που υπεκλάπησαν, ένας στρατιώτης αναφέρει ότι πυροβόλησε κάποιον που έκανε ποδήλατο.

Το Spiegel προσθέτει ότι υπάρχουν και άλλες τέτοιου περιεχομένου ηχογραφήσεις, η φυσική προέλευση των οποίων είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρει, πως παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να έχει, επίσης, ενδείξεις ότι η Ρωσία εμπλέκεται στο φόνο αμάχων στην πόλη Μπούκα με βάση δορυφορικές φωτογραφίες.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου.

Το Κρεμλίνο δήλωσε προχθές, Τρίτη, ότι οι δυτικοί ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν πολίτες στην Μπούτσα είναι «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού και τη δικαιολόγηση νέων δυτικών κυρώσεων. Η Ρωσία χαρακτηρίζει τα στοιχεία για εκτελέσεις αμάχων κυνικό τέχνασμα της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της, για τους οποίους η Μόσχα λέει πως έχουν καταληφθεί από μεροληπτική αντιρωσική παράνοια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή