Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται «σημαντικές απώλειες στρατευμάτων»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται «σημαντικές απώλειες στρατευμάτων»

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον αριθμό τους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News, «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε από το Sky News εάν ο πόλεμος ήταν «ταπείνωση», δεδομένου ότι η Ρωσία έχει υποχωρήσει από την πρωτεύουσα, έχει χάσει χιλιάδες στρατιώτες και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει στην εξουσία.

Είπε ότι αυτή ήταν μία «λάθος κατανόηση» του τι συνέβαινε.

Ερωτηθείς όμως ξανά εάν η Ρωσία έχει χάσει χιλιάδες στρατεύματα, είπε: «Ναι, έχουμε σημαντικές απώλειες στρατευμάτων και είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η απόσυρση από την περιοχή του Κιέβου και τη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ ήταν μια «πράξη καλής θέλησης» για «άρση της έντασης» κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε τους λόγους της Ρωσίας για αυτό που αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», λέγοντας ότι η Ουκρανία είχε γίνει «αντιρωσική» και η Ρωσία ήταν «πραγματικά νευρική», καθώς το ΝΑΤΟ είχε «αρχίσει να κινείται προς τα όριά μας».

Η Ρωσία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι 1.351 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Ο πλήρης αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός, αλλά αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε μεταξύ 7.000 και 15.000. Παρόμοιες εκτιμήσεις υπάρχουν στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή