Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ημερολόγιο φρίκης μιας 15χρονης από τη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ημερολόγιο φρίκης μιας 15χρονης από τη Μαριούπολη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι πρώτοι βομβαρδισμοί άρχισαν να σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή στη Μαριούπολη, η 15χρονη vlogger Αλένα Ζάγκρεμπα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έφτιαχνε βίντεο για τους φίλους της, πήρε την απόφαση να μεταφέρει διαδικτυακά την καταστροφή της πόλης της.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι κρύβονταν σε αποθήκες, κελάρια και γκαράζ, η Αλένα και οι γονείς της παρέμεινα πάνω από το έδαφος και τα βίντεό της είναι μια σπάνια εικόνα για τη σφοδρότηα των ρωσικών επιθέσεων.

Η Αλένα έλιωνε το χιόνι για να «φτιάξει» πόσιμο νερό, ενώ οι γονείς της μαγείρευαν σε αυτοσχέδιες υπαίθριες κουζίνες. Η οικογένειά της επέζησε μετακομίζοντας από σπίτι σε σπίτι καθώς οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το πατρικό της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα νεύρα της είχαν «καταστραφεί» από τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

Αφού κατέφυγαν στην ελεγχόμενη από τις ουκρανικές δυνάμεις Ζαπορίζια, η Αλένα και η μητέρα της μετακόμισαν στο Λουξεμβούργο, όπου η έφηβη ξανάρχισε το σχολείο – ενώ ο πατέρας της εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ουκρανία, καθώς οι άνδρες ηλικίας 18-60 ετών έχουν λάβει εντολή από την κυβέρνηση να παραμείνουν στη χώρα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή