Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα εκπροσωπηθεί στη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα εκπροσωπηθεί στη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης

Η βασίλισσα που γιορτάζει τα 96α γενέθλιά της στο τέλος του μήνα θα εκπροσωπηθεί από τον πρίγκιπα Κάρολο, διάδοχο του θρόνου, και τη σύζυγό του Καμίλα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παραδέχθηκε πρόσφατα ότι δυσκολεύεται να μετακινείται, δεν θα συμμετάσχει την επόμενη εβδομάδα στη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Πέμπτης στην οποία παρίσταται κατά παράδοση, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα που γιορτάζει τα 96α γενέθλιά της στο τέλος του μήνα θα εκπροσωπηθεί από τον πρίγκιπα Κάρολο, διάδοχο του θρόνου, και τη σύζυγό του Καμίλα, διευκρίνισαν τα Ανάκτορα.

Η Ελισάβετ μετέχει συνήθως κάθε χρόνο στη θρησκευτική αυτή λειτουργία. Σύμφωνα με μια παράδοση που ανάγεται στον 12ο αιώνα, η μονάρχης μοιράζει νομίσματα που κόπηκαν για την περίσταση. Αντ΄ αυτής, ο πρίγκιπας Κάρολος θα τηρήσει την παράδοση φέτος κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον πύργο του Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα έχει ελαφρύνει σημαντικά το πρόγραμμά της μετά μια νύχτα που νοσηλεύτηκε τον Οκτώβριο για εξετάσεις, η φύση των οποίων δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Από την αρχή της πανδημίας εγκαταστάθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ, σχεδόν 40 χλμ. από το Λονδίνο, και πρόσφατα παραδέχθηκε ότι δυσκολεύεται να μετακινείται.

Αφότου ακύρωσε αρκετές υποχρεώσεις της, η Ελισάβετ μετείχε την περασμένη εβδομάδα σε τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου στο αβαείο του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή