Γαλλία: Κήρυξε έξι Ρώσους κατασκόπους ως «personae non gratae»

Γαλλία: Κήρυξε έξι Ρώσους κατασκόπους ως «personae non gratae»

Η απόφαση ελήφθη μετά από έρευνα, η οποία κατέληξε στο ότι οι εν λόγω πράκτορες ενεργάζονταν ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της Γαλλίας, ανακοίνωσε το γαλλικό ΥΠΕΞ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία κήρυξε σήμερα ως «personae non gratae» έξι Ρώσους πράκτορες που παρίσταναν τους διπλωμάτες.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά από έρευνα των εγχώριων υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία κατέληξε στο ότι οι εν λόγω πράκτορες ενεργάζονταν ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της Γαλλίας, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μετά από μια πολύ μακρά έρευνα, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) αποκάλυψε την Κυριακή 10 Απριλίου μια μυστική επιχείρηση που διεξήχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών στο έδαφός μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Έξι Ρώσοι πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη και των οποίων οι δραστηριότητες αποδείχθηκαν αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα έχουν κηρυχθεί persona non grata», ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή