H λίστα Yale με τις 600 εταιρείες που εγκατέλειψαν την Ρωσία

H λίστα Yale με τις 600 εταιρείες που εγκατέλειψαν την Ρωσία

Περισσότερες από 600 εταιρείες έχουν επιλέξει να εγκαταλείψουν ή να μειώσουν τις δραστηριότητές τους  στη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 600 εταιρείες έχουν επιλέξει να εγκαταλείψουν ή να μειώσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ερευνητική ομάδα από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Yale έχει συντάξει έναν κατάλογο με τις αντιδράσεις πάνω από χιλίων μεγάλων εταιρειών στη ρωσική εισβολή.

Η ομάδα του Yale υποστηρίζει ότι παρά τις πολλές αποχωρήσεις, μεγάλος αριθμός δυτικών επιχειρήσεων συνεχίζει κανονικά τις εργασίες του.

Μάλιστα, στην ανανεωμένη λίστα Yale, οι επιχειρήσεις κατατάσσονται με βάση και τον βαθμό εγκατάλειψης των δραστηριοτήτων τους. 

Έτσι, εταιρείες όπως η Heineken και η Netflix έχουν λάβει βαθμό «A» για το επίπεδο απεμπλοκής τους από τη Ρωσία. Στον αντίποδα, εταιρείες όπως η Emirates Airlines και κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com βαθμολογούνται με F καθώς συνεχίζουν τις «business as usual».

Με πληροφορίες από ΒΒC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή