Βρετανία: Πρόστιμο και στον Τζόνσον για τα «κορωνοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Πρόστιμο και στον Τζόνσον για τα «κορωνοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κ. Τζόνσον.

Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πάνω από 50 παραπομπές για πρόστιμα που αφορούν παραβιάσεις των κανόνων του lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, σε συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η αστυνομία ερευνά 12 συγκεντρώσεις που έγιναν στη Ντάουνινγκ Στριτ και την Προεδρία της Κυβέρνησης ύστερα από εσωτερική έρευνα που κατέληξε ότι μέλη του προσωπικού του Τζόνσον συμμετείχαν σε πάρτι με κατανάλωση αλκοόλ, με τον ίδιο τον Βρετανό ηγέτη να συμμετέχει σε κάποια από αυτά.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εκδοθούν αρχικά 20 ειδοποιητήρια για πρόστιμο και ότι συνεχίζει να υπάρχει η πιθανότητα έκδοσης και άλλων προστίμων για το λεγόμενο «partygate».

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προχωρήσουμε αυτή την έρευνα με ταχείς ρυθμούς, αυτό περιλαμβάνει το ότι συνεχίζουμε να αξιολογούμε σημαντικό όγκο ερευνητικού υλικού, από το οποίο μπορεί να προκύψουν περαιτέρω παραπομπές», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Το «partygate» στη σκιά της Ουκρανίας

Έως και πριν από περίπου δύο μήνες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έβλεπε τη δημοτικότητά του να υποχωρεί λόγω σκανδάλων. Ωστόσο, τα ποσοστά του φάνηκε να ανακάμπτουν με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος επισκίασε την υπόθεση των «κορωνοπάρτι».

Στα τέλη Μαρτίου, το ποσοστό όσων επιδοκίμαζαν το έργο του ανερχόταν πια σε 30%, έχοντας αυξηθεί κατά 5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία στον ιστότοπο YouGov. Παράλληλα, τον περασμένο μήνα μειώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από το 70% στο 63%, και το ποσοστό εκείνων που αποδοκίμαζαν το έργο του Βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Ο Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε την χρονιά με τη δημοτικότητά του να έχει υποχωρήσει στο 22%. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Μπόρις Τζόνσον: Το Ουκρανικό τον «έσωσε» από τα σκάνδαλα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 48η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή