Βρετανία: Οι Εργατικοί ζητούν την παραίτηση Τζόνσον και Σουνάκ για τα «κορωνοπάρτι»

Βρετανία: Οι Εργατικοί ζητούν την παραίτηση Τζόνσον και Σουνάκ για τα «κορωνοπάρτι»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ πρέπει να παραιτηθούν, μετά την επιβολή προστίμων για το λεγόμενο «partygate», δήλωσε ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ πρέπει να παραιτηθούν μετά την ειδοποίηση που έλαβαν από την αστυνομία ότι θα τους επιβληθούν πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων του lockdown με συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού, δήλωσε ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

«Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ παραβίασαν τον νόμο και είπαν επανειλημμένως ψέματα στον βρετανικό λαό. Πρέπει και οι δύο να παραιτηθούν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το Συντηρητικό Κόμμα είναι απολύτως ακατάλληλο να κυβερνήσει. Η Βρετανία αξίζει περισσότερα», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εκδοθούν αρχικά 20 ειδοποιητήρια για πρόστιμο και ότι συνεχίζει να υπάρχει η πιθανότητα έκδοσης και άλλων προστίμων για το λεγόμενο «partygate».

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προχωρήσουμε αυτή την έρευνα με ταχείς ρυθμούς, αυτό περιλαμβάνει το ότι συνεχίζουμε να αξιολογούμε σημαντικό όγκο ερευνητικού υλικού, από το οποίο μπορεί να προκύψουν περαιτέρω παραπομπές», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Μπόρις Τζόνσον: Το Ουκρανικό τον «έσωσε» από τα σκάνδαλα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 48η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή