Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα υπόπτου για την αιματηρή επίθεση στο μετρό

Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα υπόπτου για την αιματηρή επίθεση στο μετρό

Πρόκειται για τον Φρανκ Ρ. Τζέιμς, ετών 62, τον οποίο η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θεωρεί ύποπτο για τους πυροβολισμούς

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός υπόπτου για την επίθεση σε σταθμό μετρό του Μπρούκλιν.

Όπως μεταδίδουν διεθνή δίκτυα, η NYPD κατονόμασε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» ως ύποπτο για την αιματηρή επίθεση και τους πυροβολισμούς, που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 20 τραυματίες. Πρόκειται για τον Φρανκ Ρ. Τζέιμς, ετών 62, τον οποίο η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θεωρεί ύποπτο για τους πυροβολισμούς.

Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα υπόπτου για την αιματηρή επίθεση στο μετρό-1
Φωτογραφία NYPD

Συγκεκριμένα, οι Αρχές αναφέρουν ότι «ο Τζέιμς νοίκιασε ένα φορτηγό U-Haul που μπορεί να σχετίζεται με την επίθεση. Το κλειδί βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος». «Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε εάν έχει κάποια σύνδεση με το μετρό», δήλωσε ο επικεφαλής των ντετέκτιβ της NYPD, Τζέιμς Έσιγκ.

Πώς έδρασε ο ένοπλος

Κατά τις τοπικές αρχές, ο δράστης, ο οποίος φορούσε πράσινο γιλέκο εργασίας πάνω από φούτερ με κουκούλα και μάσκα αερίου, έβγαλε ένα μεταλλικό δοχείο, με το βαγόνι στο οποίο βρισκόταν να γεμίζει με καπνό. Ακολούθως, άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας 10 επιβάτες στον συρμό και τον σταθμό του μετρό 36th Street. Έξι ακόμη άτομα εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, είτε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε τη στιγμή του επεισοδίου.

Ο δράστης, Αφροαμερικανός σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εξακολουθεί να διαφεύγει, ενώ το περιστατικό δεν διερευνάται επί του παρόντος ως τρομοκρατική ενέργεια, με την αστυνομία πάντως να μην αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο, σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του.

Μαρτυρίες: «Υπήρχε καπνός και αίμα. άνθρωποι ούρλιαζαν»

Εικόνες πανικού επικράτησαν στον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έπειτα από το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Βίντεο από περαστικούς δείχνει ανθρώπους να βρίσκονται ξαπλωμένοι στην πλατφόρμα του σταθμού, καθώς και κηλίδες αίματος. Μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό, ένα άτομο βρισκόταν ξαπλωμένο στο έδαφος, περικυκλωμένο από άλλα άτομα.

«Άνοιξε η πόρτα του συρμού και είδα μια κόλαση. Υπήρχε καπνός και αίμα και άνθρωποι ούρλιαζαν», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Σαμ Καρκάμο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας πως είδε καπνό να ξεχύνεται από τον συρμό, μόλις άνοιξαν οι πόρτες.

Ο Ντάνι Μαστροτζιόρτζιο από το Μπρούκλιν μόλις είχε αφήσει τον γιο του στο σχολείο όταν είδε πολλούς επιβάτες, μεταξύ των οποίων πολλοί τραυματίες, να ανεβαίνουν πανικόβλητοι τη σκάλα του σταθμού. Τουλάχιστον δύο είχαν ορατά τραύματα στα πόδια, είπε. «Ήταν τρελό», ανέφερε στο Associated Press και πρόσθεσε: «Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε».

Ο Άλαν Λι, ο οποίος διατηρεί καφέ στην περιοχή, ανέφερε πως περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν ξαφνικά στο σημείο. «Στη συνέχεια άρχισαν να απομακρύνουν τους ανθρώπους και έκλεισαν την είσοδο του μετρό», είπε στο AP.

Το φως της δημοσιότητας είδαν σκληρές εικόνες από το σημείο.

Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα υπόπτου για την αιματηρή επίθεση στο μετρό-2
 Armen Armenian/via REUTERS

_

_

_

_

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή