Ουκρανία – Σολτς: «Ενοχλημένος» με την απόρριψη της επίσκεψης Στάινμαϊερ στο Κίεβο

Ουκρανία – Σολτς: «Ενοχλημένος» με την απόρριψη της επίσκεψης Στάινμαϊερ στο Κίεβο

Ερωτώμενος εάν ο ίδιος σχεδιάζει να επισκεφθεί το Κίεβο, ο Σολτς είπε ότι είναι σε τακτική επικοινωνία με τον Ζελένσκι περισσότερο ίσως από κάθε άλλο δυτικό πολιτικό

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός πρόεδρος θα ήθελε να επισκεφθεί την Ουκρανία και το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό είναι «εκνευριστικό», είπε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο δημόσιο ραδιόφωνο RBB, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει άμεσα σχέδια να επισκεφθεί το Κίεβο.

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαϊερ, εδώ και καιρό υπέρμαχος της συμφιλίωσης με τη Ρωσία, είπε την Τρίτη ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί την επίσκεψή του στο Κίεβο. Ουκρανός αξιωματούχος αρνήθηκε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε πρόταση του Στάινμαϊερ για επίσκεψη στο Κίεβο.

«Ο πρόεδρος θα ήθελε να πάει στην Ουκρανία και να επισκεφθεί το πρόεδρο», είπε ο Σολτς. «Θα ήταν καλό να τον δεχθούν. Δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω. Είναι λίγο εκνευριστικό, πρέπει να είσαι ευγενικός με αυτό».

Ερωτώμενος εάν ο ίδιος σχεδιάζει να επισκεφθεί το Κίεβο, ο Σολτς είπε ότι είναι σε τακτική επικοινωνία με τον Ζελένσκι περισσότερο ίσως από κάθε άλλο δυτικό πολιτικό.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 49η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή