Μπρούκλιν: Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης

Μπρούκλιν: Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης

Υπό κράτηση τέθηκε στο Μανχάταν ο ύποπτος τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές της Νέας Υόρκης, μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό κράτηση τέθηκε στο Μανχάταν ο ύποπτος τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές της Νέας Υόρκης, μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σε βάρος του ασκήθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατική επίθεση.

Κατά την επίθεση, 10 άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Πέντε εκ των επιβατών που δέχθηκαν πυρά φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους. Τουλάχιστον 12 ακόμη άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε μετά την επίθεση.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ταυτοποίησε ως βασικό ύποπτο τον 62χρονο Φρανκ Τζέιμς. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είχε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν πολυάριθμα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ ως ρατσιστικό τόπο γεμάτο βία, περιγράφοντας παράλληλα τον αγώνα του απέναντι σε μια ψυχική ασθένεια.

Η αστυνομία είχε αρχικά δηλώσει την Τρίτη ότι ο Τζέιμς αναζητούνταν για ανάκριση επειδή είχε νοικιάσει ένα βαν που πιθανότατα είχε σχέση με την επίθεση, χωρίς να είναι βέβαιο αν ήταν υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς. Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς είπε σε μια σειρά συνεντεύξεων ότι οι ερευνητές είχαν «αναβαθμίσει» τον Τζέιμς σε ύποπτο.

Ο ένοπλος χρησιμοποίησε βόμβες καπνού σε ένα γεμάτο βαγόνι του μετρό και στη συνέχεια πυροβόλησε τουλάχιστον 33 φορές με πιστόλι των 9 χιλιοστών, σύμφωνα με την αστυνομία. Ακολούθως, διέφυγε μέσα στο χάος, αλλά άφησε πίσω του πολλά στοιχεία, όπως το όπλο, γεμιστήρες, ένα τσεκούρι, βόμβες καπνού, βενζίνη και το κλειδί ενός βαν. Το κλειδί ήταν αυτό που οδήγησε τους ερευνητές στον ύποπτο.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι το όπλο αγοράστηκε από τον Τζέιμς σε ενεχυροδανειστήριο του Οχάιο το 2011, δήλωσε αξιωματούχος επιβολής του νόμου. Το βαν βρέθηκε, άδειο, κοντά σε σταθμό του μετρό, από όπου ο ύποπτος επιβιβάστηκε σε συρμό με προορισμό την περιοχή του Μπρούκλιν. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά ή όπλα στο βαν, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Η αστυνομία βρήκε και άλλα αντικείμενα, όπως μαξιλάρια, που δείχνουν ότι πιθανώς ο ύποπτος διέμενε ή σχεδίαζε να κοιμηθεί στο βαν, είπε ο αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από Associated Press, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 49η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή