«Λέμε “όχι” στον Ερντογάν για τα F-16» – Το βίντεο του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας

«Λέμε “όχι” στον Ερντογάν για τα F-16» – Το βίντεο του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας

Η Τουρκία είναι ένας αναξιόπιστος σύμμαχος και έχει εναντιωθεί επανειλημμένα στα συμφέροντα των ΗΠΑ, αναφέρει το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία είναι ένας αναξιόπιστος σύμμαχος και έχει εναντιωθεί επανειλημμένα στα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.

«Τώρα, ο πρόεδρος Ερντογάν θέλει F-16. Είναι καιρός να του πούμε ΟΧΙ», τονίζει.

Επιπλέον, το Συμβούλιο ανήρτησε σχετικό βίντεο στο YouTube με hashtag: SayNoToErdogan (Πείτε Όχι στον Ερντογάν).

«Ο απολυταρχικός πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλει να χρησιμοποιήσει όπλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ για να στηρίξει το καθεστώς τρόμου που έχει επιβάλει», αναφέρεται στο βίντεο. «Ο Ερντογάν, του οποίου το καθεστώς έχει σφαγιάσει εκατοντάδες Κούρδους πολίτες, που έχει φυλακίσει περισσότερους δημοσιογράφους από το Ιράν και τη Ρωσία μαζί, και που αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία».

«Και τώρα, θέλει να αγοράσει έναν στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ», τονίζεται.

«Μη θεωρώντας αρκετή τη φυλάκιση των πολιτικών αντιπάλων του και τις απειλές για πόλεμο εναντίον των δημοκρατικών γειτόνων του, ο Ερντογάν έχει μετατρέψει τη χώρα του σε άσυλο για τους Ρώσους ολιγάρχες ώστε να κάνουν ξέπλυμα χρήματος. Επιπλέον, εξάγει την τρομοκρατία του και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, οι σωματοφύλακες του Ερντογάν αψήφησαν την αμερικανική αστυνομία και επιτέθηκαν σε ειρηνικούς Αμερικανούς διαδηλωτές σε αμερικανικό έδαφος, στέλνοντας περίπου δώδεκα ανθρώπους στο νοσοκομείο».

«Η πώληση όπλων σε έναν αδίστακτο δικτάτορα είναι απαράδεκτη. Απευθυνθείτε στους γερουσιαστές και πείτε τους δυνατά και καθαρά: Πείτε “όχι” στον Ερντογάν», καταλήγει το βίντεο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή