«Μόσκβα»: Εικόνες της ρωσικής ναυαρχίδας λίγο πριν τη βύθισή της

«Μόσκβα»: Εικόνες της ρωσικής ναυαρχίδας λίγο πριν τη βύθισή της

Το καμάρι του ρωσικού στόλου έχει γίνει πλέον σύμβολο αντίστασης των Ουκρανών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες του φλεγόμενου ρωσικού καταδρομικού πλοίου «Μόσκβα» δημοσιεύθηκαν στο Twitter, δείχνοντας την κλίση της ρωσικής ναυαρχίδας στη Μαύρη Θάλασσα πριν τελικά βυθιστεί.

Το «Μόσκβα», που είχε συμμετοχή σε όλες τις ρωσικές εκστρατείες στον 21ο αιώνα, επλήγη σύμφωνα με τους Ουκρανούς αλλά και με τους Αμερικανούς από δύο ρουκέτες που του προκάλεσαν τέτοιες ζημιές και πυρκαγιά, ικανές να το στείλουν στον βυθό του Ευξείνου Πόντου πριν μερικές ημέρες.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι έχασαν τη ναυαρχίδα τους όχι από ουκρανικές ρουκέτες αλλά από εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών, χωρίς να εξηγούν πώς υπέστησαν τέτοια κολοσσιαία απώλεια χωρίς εχθρική παρέμβαση, αφού θα έπρεπε να παραδεχθούν σοβαρή ανικανότητα του προσωπικού τους.

Το ρωσικό καταδρομικό έχει με τη βύθισή του καταστεί σύμβολο αγώνα και αντίστασης των Ουκρανών, που βλέπουν τις ελπίδες τους για απόκρουση της ρωσικής εισβολής να αναπτερώνονται στις περιοχές δυτικά του Ντονμπάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή