Μπόρις Τζόνσον: Νέα δημόσια «συγγνώμη» από τον Βρετανό πρωθυπουργό για το partygate

Μπόρις Τζόνσον: Νέα δημόσια «συγγνώμη» από τον Βρετανό πρωθυπουργό για το partygate

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου, Μπόρις Τζόνσον, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου ζητώντας εκ νέου συγγνώμη για την υπόθεση των «κορωνοπάρτι».

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε «συγγνώμη» σήμερα ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου επειδή είχε παραβιάσει το 2020 τους κανόνες για τον περιορισμό την πανδημίας του κορωνοϊού όταν οργάνωσε συγκέντρωση στην πρωθυπουργική οικία της Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο με την ευκαιρία τότε των γενεθλίων του, συγκέντρωση για την οποία πια του έχει επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα στον Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ενώ η Βουλή των Κοινοτήτων είχε διακόψει τις συνεδριάσεις της λόγω των εορτών του Πάσχα. Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν την Πέμπτη εάν θα πρέπει να γίνει έρευνα σε βάρος του Τζόνσον για παραπλάνηση του Κοινοβουλίου, επειδή δήλωσε επανειλημμένα ότι τηρούσε τους κανόνες για την πανδημία.

«Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής, κατά την πρώτη συνεδρίαση (της Βουλής) για να επαναλάβω την ολόψυχη συγγνώμη μου στη Βουλή (των Κοινοτήτων). Μόλις έλαβα την ειδοποίηση αντιλήφθηκα την οδύνη και τον θυμό και είπα ότι ο κόσμος έχει το δικαίωμα να περιμένει κάτι καλύτερο από τον πρωθυπουργό», είπε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν παραπλάνησε σκοπίμως τους βουλευτές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν είχε αντιληφθεί αρχικά ότι η συγκέντρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ιούνιο του 2020, παραβίαζε τους κανόνες. «Δεν μου πέρασε από το μυαλό τότε, ούτε αργότερα, ότι μια συγκέντρωση στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, ακριβώς πριν από μια κρίσιμης σημασίας συνεδρίαση με αντικείμενο τη στρατηγική αντιμετώπισης της Covid-19, θα μπορούσε να ισοδυναμεί με παραβίαση των κανόνων. Επαναλαμβάνω ότι ήταν δικό μου λάθος και ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη», πρόσθεσε.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των κυβερνώντων Συντηρητικών πάντως, ο Μαρκ Χάρπερ, πρώην υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, πήρε τον λόγο αμέσως μετά και κάλεσε τον Τζόνσον να παραιτηθεί λέγοντας ότι «δεν του αξίζει το σημαντικό αξίωμα που κατέχει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή