Βέλγιο: Η υπουργός Εξωτερικών αποσύρεται προσωρινά από τα καθήκοντά της

Βέλγιο: Η υπουργός Εξωτερικών αποσύρεται προσωρινά από τα καθήκοντά της

Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου και πρώην πρωθυπουργός Σοφί Βιλμέζ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται προσωρινά από τα καθήκοντά της λόγω σοβαρής ασθένειας του συζύγου της

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου και πρώην πρωθυπουργός Σοφί Βιλμέζ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται προσωρινά από τα καθήκοντά της λόγω σοβαρής ασθένειας του συζύγου της.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της που ανάρτησε στο Twitter, η Σοφί Βιλμέζ ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Βελγίου να αποσυρθεί προσωρινά και άνευ αποδοχών από τα καθήκοντά της. Όπως εξηγεί στην επιστολή της, ο σύζυγός της διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου στο κεφάλι και η ίδια επιθυμεί να σταθεί στο πλευρό της οικογένειάς της.

«Αυτή η δύσκολη δοκιμασία δεν είναι χωρίς συνέπειες για την οικογένειά μου και επομένως για τον ρόλο μου στη βελγική κυβέρνηση. Το να είμαι υπουργός απαιτεί αυστηρότητα, διαθεσιμότητα και απόλυτη δέσμευση που δεν θα μου επέτρεπε να παρέχω τη βοήθεια και την άνεση που θα χρειαστούν ο Κρίστοφερ και τα παιδιά μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θέλω να είμαι μαζί του, όπως ήταν πάντα μαζί μας», γράφει η Βιλμέζ στην επιστολή της.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι υπουργοί Νταβίντ Κλαρινβάλ και Ματιέ Μισέλ πρόκειται να αναλάβουν προσωρινά τα καθήκοντά της Βιλμέζ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή