Σολτς: Κορυφαία προτεραιότητα η αποφυγή αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

Σολτς: Κορυφαία προτεραιότητα η αποφυγή αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

«Δεν νομίζω ότι δικαιολογείται η Γερμανία και το ΝΑΤΟ να γίνουν μέρη του πολέμου στην Ουκρανία»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να αποφύγει μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στο Der Spiegel όταν ρωτήθηκε για την αποτυχία της Γερμανίας να παραδώσει βαρέα όπλα στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σε μια εκτενή συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Μ. Παρασκευή γιατί πίστευε ότι η παράδοση τανκς θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα βιβλίο κανόνων που να αναφέρει πότε η Γερμανία θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να εξετάζουμε κάθε βήμα πολύ προσεκτικά και να συντονιστούμε στενά μεταξύ μας», είπε.

«Η αποφυγή μιας κλιμάκωσης προς το ΝΑΤΟ είναι κορυφαία προτεραιότητα για μένα. Γι’ αυτό δεν επικεντρώνομαι στις δημοσκοπήσεις ή δεν αφήνω τον εαυτό μου να εκνευρίζεται από ηχηρές εκκλήσεις. Οι συνέπειες ενός λάθους θα ήταν δραματικές», τόνισε.

Ο Σολτς τόνισε ότι ο ίδιος δεν βλέπει το εμπάργκο στο φυσικό αέριο της Ρωσίας ως όχημα για να σταματήσει ο πόλεμος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι πρέπει να υπάρξει μία ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτρέπει στην Ουκρανία να υπερασπίζεται τον εαυτό της στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή