Ουκρανία – Τζόνσον: Ο πόλεμος είναι πιθανό να διαρκέσει έως το τέλος του 2023

Ουκρανία – Τζόνσον: Ο πόλεμος είναι πιθανό να διαρκέσει έως το τέλος του 2023

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε πως μια «ρεαλιστική» διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης «δεν φαίνεται πιθανή αυτή τη στιγμή»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σήμερα «ρεαλιστική» την πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023 λόγω της αποφασιστικότητας της Ρωσίας να συνεχίσει την «φρικτή» επίθεσή της.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα που αναφέρουν δυτικές πηγές και για το πιθανό σενάριο μιας ρωσικής νίκης, ο συντηρητικός ηγέτης απάντησε: «Είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, ναι, φυσικά».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει τεράστιο στρατό, (…) έκανε ένα καταστροφικό λάθος και η μοναδική επιλογή που έχει τώρα είναι να συνεχίσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί την φρικτή μέθοδό του, που βασίζεται στο πυροβολικό, για να προσπαθήσει να συνθλίψει τους Ουκρανούς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στην ουκρανική αντίσταση, μια «ρεαλιστική» διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης «δεν φαίνεται πιθανή αυτή τη στιγμή».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή