Ρίο ντε Τζανέιρο: Πρώτο καρναβάλι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας

Ρίο ντε Τζανέιρο: Πρώτο καρναβάλι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας

Έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω Covid, το καρναβάλι του Ρίο επέστρεψε φέτος.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περίφημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο «γιορτάζει» και πάλι φέτος, έπειτα από δύο χρόνια σιωπής και ακινησίας λόγω των περιορισμών της πανδημίας, με τους καρναβαλιστές να παρελαύνουν χορεύοντας σάμπα μέσα σε μια πανδαισία από χρώματα και λάμψεις.    

Ρίο ντε Τζανέιρο: Πρώτο καρναβάλι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας-1
REUTERS/Amanda Perobelli

Σημειώνεται πως οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στο Ρίο της Βραζιλίας έπειτα από τον Φεβρουάριο του 2020, και ενώ η χώρα έχει εν τω μεταξύ θρηνήσει περισσότερους από 660.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό.   

Οι Αρχές είχαν αποφασίσει να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις το 2021, ενώ και φέτος υπήρχαν φόβοι ότι το καρναβάλι θα μπορούσε να ακυρωθεί και πάλι, υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον, με τις Αρχές να αποφασίζουν τελικώς να καθυστερήσουν κατά περίπου δύο μήνες τις ημερομηνίες διεξαγωγής του.  

Σημειώνεται ότι περίπου το 75% του πληθυσμού της Βραζιλίας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο, ενώ πιστοποιητικά εμβολιασμού απαιτούνται προκειμένου να μπορεί να πάρει κανείς μέρος και στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή