Βενετία: «Εισιτήριο» έως 10 ευρώ για ημερήσιες εκδρομές από το 2023

Βενετία: «Εισιτήριο» έως 10 ευρώ για ημερήσιες εκδρομές από το 2023

Τη λύση απέναντι στον υπερτουρισμό και τα προβλήματα που προκαλεί αναζητεί η Βενετία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύση απέναντι στον υπερτουρισμό και τα προβλήματα που προκαλεί αναζητεί η Βενετία, έπειτα από ένα ασφυκτικό Σαββατοκύριακο του Πάσχα, κατά το οποίο δεκάδες χιλιάδες εκδρομείς κατέκλυσαν την πόλη.

Η ιταλική πόλη των 50.000 κατοίκων συγκέντρωσε 120.000 επισκέπτες το Σάββατο και 158.000 την Κυριακή του Πάσχα.

Η προτεινόμενη λύση; Να είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα επιβάλει τέλος εισόδου, με σύστημα κρατήσεων που θα δημιουργηθεί για τους ταξιδιώτες οι οποίοι θα πραγματοποιούν ημερήσια εκδρομή. Το σχέδιο είχε ανακοινωθεί πριν από την πανδημία, ωστόσο στη συνέχεια μπήκε στον πάγο, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Τώρα, σύμφωνα με το CNN, ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις από το φετινό καλοκαίρι, με το εισιτήριο εισόδου να ισχύει από τον Ιανουάριο του 2023. Το σύστημα κρατήσεων «είναι η σωστή πορεία για μια πιο ισορροπημένη διαχείριση του τουρισμού» έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο, προσθέτοντας πως «θα είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που θα διεξάγουμε αυτό το δύσκολο πείραμα».

Κατά τις τοπικές αρχές, εντός εβδομάδων, η πόλη θα θέσει σε λειτουργία μια «πολύ απλή και γρήγορη» διαδικτυακή πύλη για online κρατήσεις. Σε πρώτη φάση, για το 2022, το σύστημα κρατήσεων θα λειτουργεί εθελοντικά και δοκιμαστικά, με κίνητρα για τους επισκέπτες – όπως το να μην στέκονται στην ουρά σε διάφορους χώρους.

Από το 2023, το σύστημα θα λειτουργεί σε υποχρεωτική βάση, με στόχο να μπορεί να υπολογιστεί ο αριθμός των επισκεπτών που αναμένει κάθε μέρα η Βενετία. Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το τέλος εισόδου θα κυμαίνεται από 3 ευρώ σε μια ήσυχη ημέρα έως 10 ευρώ τις ημέρες αιχμής. Η χρέωση θα αφορά μόνο τους ημερήσιους εκδρομείς – οποιοσδήποτε διανυκτερεύει στη Βενετία θα εξαιρείται.

Με πληροφορίες από CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή