Ερντογάν: Πρέπει να συνεχιστεί η ειρηνευτική προσπάθεια της Κωνσταντινούπολης

Ερντογάν: Πρέπει να συνεχιστεί η ειρηνευτική προσπάθεια της Κωνσταντινούπολης

Συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στην Άγκυρα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Άγκυρα.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης διευκολύνοντας την απομάκρυνση αμάχων και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, ενώ παράλληλα εργάζεται για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», ανέφερε το γραφείο της τουρκικής προεδρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι όλες οι χώρες πρέπει να υποστηρίξουν τη διαπραγματευτική διαδικασία της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία, καθώς είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για την εδραίωση της ειρήνης στη χώρα αυτή.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι η διαδικασία της Κωνσταντινούπολης, η οποία διατηρεί τον χαρακτήρα της ως ο πιο αξιόπιστος τρόπος για την εδραίωση της ειρήνης, πρέπει να υποστηριχθεί από όλους», ανέφερε η σχετική ανακοίνωσή του.

Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την άποψη ότι θα βρεθεί μια λογική διπλωματική λύση στην κρίση στην Ουκρανία. «Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί μια λογική και βιώσιμη διπλωματική λύση για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, η οποία επηρεάζει όχι μόνο τα αντιμαχόμενα μέρη, αλλά ολόκληρο τον κόσμο», σημειώνει το γραφείο.

Ο κ. Γκουτέρες πρόκειται την Τρίτη να μεταβεί στη Μόσχα και την Πέμπτη στο Κίεβο.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή