Καταρίνα Νεχάμερ της Αυστρίας, όπως Λόρελ Μέτερνιχ

Καταρίνα Νεχάμερ της Αυστρίας, όπως Λόρελ Μέτερνιχ

Ενας νέος τύπος Πρώτης Κυρίας έχει εμφανιστεί στο Μπάλχαουσπλατς, την έδρα της αυστριακής καγκελαρίας, από τον Δεκέμβριο του 2021.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΝΝΗ. Ενας νέος τύπος Πρώτης Κυρίας έχει εμφανιστεί στο Μπάλχαουσπλατς, την έδρα της αυστριακής καγκελαρίας, από τον Δεκέμβριο του 2021. Η Καταρίνα Νεχάμερ, επικοινωνιολόγος και σύζυγος του Αυστριακού καγκελαρίου Καρλ Νεχάμερ, είναι η στενότερη σύμβουλός του, ο άνθρωπος που λαμβάνει μέρος σε όλες τις συσκέψεις στρατηγικής και που εργάζεται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα στην καγκελαρία, χωρίς να έχει κάποιο αξίωμα ή έμμισθη θέση.

Ο συντηρητικός Νεχάμερ, πρώην υπουργός Εσωτερικών, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μετά την παραίτηση του προκατόχου του, Σεμπάστιαν Κουρτς, λόγω σκανδάλων. Η Καταρίνα Νεχάμερ, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ενεργό ρόλο στο πλευρό του.

Πρόσφατα παραδείγματα συζύγων με αντίστοιχη επιρροή στην άσκηση πολιτικής δεν υπάρχουν στην Αυστρία και ο μόνος παραλληλισμός που αποτόλμησαν οι ιστορικοί ήταν με τη Λόρελ Μέτερνιχ, σύζυγο του καγκελαρίου του 19ου αιώνα, Κλέμενς φον Μέτερνιχ.

Νέος τύπος Πρώτης Κυρίας η σύζυγος του Αυστριακού καγκελαρίου.

Η Νεχάμερ δεν παρίσταται σε επίσημες συνεδριάσεις κυβερνητικών οργάνων, αλλά είναι παρούσα στις ανεπίσημες συσκέψεις χάραξης πολιτικής. Πρόσφατα, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μετατραπεί η Ουκρανία σε ουδέτερη χώρα, «όπως η Αυστρία», η Καταρίνα Νεχάμερ πρότεινε στον σύζυγό της να μεταβεί στη Μόσχα για να μιλήσει με τον Πούτιν, όπως συνομιλεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο.

Περίπου τις ίδιες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα περιστατικό σωματοφύλακα της αυστριακής καγκελαρίας, ο οποίος προξένησε μικροατύχημα λόγω μέθης, αφού είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του μαζί με συναδέλφους του και τη σύζυγο του καγκελαρίου.

Οι αστοχίες στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης ήταν ένας από τους μικρότερους πονοκεφάλους του νέου καγκελαρίου, ο οποίος αντιμετωπίζει νέες υποψίες για κρυφές ροές πολιτικού χρήματος στο κόμμα του, μέσω του παραρτήματος της επαρχίας Φοράλμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή