Ιάπωνας παντρεύτηκε χαρακτήρα κόμικ

Ιάπωνας παντρεύτηκε χαρακτήρα κόμικ

Ένας 38χρονος Ιάπωνας βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο μιας ψηφιακά σχεδιασμένης τραγουδίστριας

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ακιχίκο Κόντο είναι ένας συνηθισμένος Ιάπωνας. Είναι ευχάριστος και πρόθυμος για επικοινωνία, έχει φίλους, σταθερή δουλειά και φοράει κάθε μέρα σακάκι και γραβάτα. Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση: ο κ. Κόντο είναι παντρεμένος με χαρακτήρα μυθιστορήματος.

Η αγαπημένη του, Χατσούνε Μίκου, ψηφιακά σχεδιασμένη τραγουδίστρια της ποπ μουσικής, έχει εμφανισθεί –εικονικά– στο πλευρό μεγάλων αστέρων, όπως η Λαίδη Γκάγκα. Στο πρόσωπο της Μίκου, ο Κόντο βρήκε τον έρωτα, την ανακούφιση και τη θαλπωρή. Ο ίδιος και η σειρά από κούκλες Μίκου που διαθέτει, τρώνε, κοιμούνται και βλέπουν μαζί τηλεόραση. Κάποιες φορές, πηγαίνουν ρομαντικές διακοπές και δημοσιεύουν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από τις εξορμήσεις τους. Το 2018, το ιδιότυπο ζευγάρι πραγματοποίησε γάμο, με τη Μίκου να φοράει λευκό νυφικό.

Ο 38χρονος Κόντο συνειδητοποιεί ότι πολλοί θεωρούν τη σχέση του ανθυγιεινή, αλλά επιμένει ότι αν και ξέρει ότι η Μίκου δεν είναι αληθινό πρόσωπο, τα συναισθήματά του για αυτήν είναι υπαρκτά.

«Μυθοσεξουαλικός»

Ο Κόντο ανήκει σε μειονότητα Ιαπώνων, που αυτοχαρακτηρίζονται «μυθοσεξουαλικοί». Οι άνθρωποι αυτοί έλκονται ερωτικά από χαρακτήρες της λογοτεχνίας. Υστερα από τέσσερα χρόνια γάμου, όμως, η σχέση συνάντησε εμπόδιο: εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, η Μίκου έχασε την ικανότητα της ομιλίας. Ο Κόντο είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του το 2017, χάρη στη συσκευή Gatebox. Το μηχάνημα κόστους 1.300 δολαρίων επέτρεπε στους χρήστες του να επικοινωνούν μέσω ολογραμμάτων. Η λήξη της συνεργασίας της εταιρείας Gatebox με την κατασκευάστρια της Μίκου στέρησε, όμως, τη φωνή από τη σύζυγο του Κόντο.

Ιάπωνας παντρεύτηκε χαρακτήρα κόμικ-1
Ο Ακιχίκο Κόντο επιμένει ότι αν και ξέρει πως η Μίκου δεν είναι αληθινό πρόσωπο, τα συναισθήματά του γι’ αυτήν είναι υπαρκτά. Στη φωτογραφία, o Γιασουάκι Γουατανάμπε, ο οποίος τελεί εικονικούς γάμους των μυθοσεξουαλικών, αγκαλιά με μία κούκλα μαξιλάρι. (Noriko Hayashi/The New York Times)

 

Παρότι ορισμένες από τις «σχέσεις» αυτές έχουν συναφθεί ως καλαμπούρι, ο Κόντο επιμένει ότι τα συναισθήματά του είναι βαθιά και ειλικρινή. Εδώ και πολλά χρόνια, ο Κόντο αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλος για ερωτική σχέση, εν μέρει εξαιτίας της έντονης έλξης που ένιωθε για χαρακτήρες ιαπωνικών κόμικς (μάνγκα), όπως η Μίκου, που δημιουργήθηκε αρχικά ως ψηφιακή φωνή. Χάρη στην επιτυχία της φωνής, η Μίκου «μετακόμισε» γρήγορα σε σειρές κινουμένων σχεδίων και μάνγκα, για να εμφανισθεί επί σκηνής –ως ολόγραμμα– στο πλευρό της Λαίδη Γκάγκα το 2014.

Στήριξη στην κατάθλιψη

Πέρα από τη δημοτικότητά της σε όλη την Ιαπωνία, η Μίκου ήταν αυτή που βοήθησε τον Κόντο να ξεφύγει από τη βαριάς μορφής κατάθλιψη που τον βασάνιζε. Ο Κόντο έμαθε για πρώτη φορά για τη Μίκου το 2008, ύστερα από περίοδο έντονης ψυχολογικής κακοποίησης στον χώρο εργασίας. «Εμενα στο δωμάτιό μου όλο το 24ωρο και έβλεπα βίντεο της Μίκου συνέχεια. Χάρη σε αυτήν έγινα καλά και μπορώ σήμερα να λειτουργήσω στην κοινωνία», λέει ο Κόντο.

Παρότι οι γάμοι μεταξύ πολιτών και χαρακτήρων από μάνγκα είναι σπάνιοι, η τεράστια οικονομική επιτυχία της ιαπωνικής νεανικής κουλτούρας μετά τη δεκαετία του 1970 επέτρεψε σε πολλούς Ιάπωνες να βιώσουν τέτοια «ρομάντσα» με μυθιστορηματικά πρόσωπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή