SpaceX: Στο Διάστημα οι αστροναύτες του Ελον Μασκ

SpaceX: Στο Διάστημα οι αστροναύτες του Ελον Μασκ

Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του διαστημοπλοίου της SpaceX, από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, χθες τα ξημερώματα.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του διαστημοπλοίου της SpaceX, από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, χθες τα ξημερώματα.

Η αποστολή Crew-4 θα μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θεωρείται υψηλής ιστορικής σημασίας, αφού ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η Τζέσικα Ουάτκινς, η πρώτη Αφροαμερικανίδα αστροναύτης που θα πατήσει το πόδι της στο διαστημικό εργαστήριο. Μαζί της ταξίδεψαν δύο ακόμα Αμερικανοί αστροναύτες και η Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA).

Η Crew-4 θα μεταφέρει μία Αφροαμερικανίδα και μία Ιταλίδα εκ μέρους της ESA.

Μέχρι σήμερα έχουν ταξιδέψει στο Διάστημα περισσότεροι από δέκα Αφροαμερικανοί αστροναύτες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις γυναίκες. Ομως η Ουάτκινς θα είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που θα έχει την ευκαιρία να ζήσει και να δουλέψει επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Κριστοφορέτι, αντιθέτως, πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψη στον ΔΔΣ, καθώς συμμετείχε και σε αποστολή το 2014-2015. Είναι, ωστόσο, η μοναδική γυναίκα στην ομάδα αστροναυτών της ESA, κάτι που, όπως η ίδια δήλωσε, θα αλλάξει πολύ σύντομα.

Τα μέλη της χθεσινής αποστολής θα παραμείνουν στο διαστημικό εργαστήριο επί ένα εξάμηνο. Η SpaceX έχει κάνει γνωστό ότι εντός της χρονιάς θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 αποστολές στο Διάστημα. Είναι αμφίβολο εάν τελικά θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της. Aκόμα, όμως, και αν τα διαστημικά ταξίδια της είναι λιγότερα, όπως δήλωσε, λίγο πριν από τη χθεσινή εκτόξευση, ο Μπιλ Νέλσον, διοικητής της NASA, «ζούμε τη χρυσή εποχή της διαστημικής εξερεύνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή