Επέστρεψαν τα «ταχύρρυθμα ραντεβού»

Επέστρεψαν τα «ταχύρρυθμα ραντεβού»

Οι εφαρμογές γνωριμιών ανήκουν στο παρελθόν. Το αντίπαλο δέος είναι ήδη εδώ και ονομάζεται «Ambyr Club».

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εφαρμογές γνωριμιών ανήκουν στο παρελθόν. Το αντίπαλο δέος είναι ήδη εδώ και ονομάζεται «Ambyr Club». Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια εταιρεία που διοργανώνει «ταχύρρυθμα ραντεβού» διευκολύνοντας τη διαπροσωπική επαφή των επίδοξων συντρόφων. Το «Ambyr Club» ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο από δύο νεαρές γυναίκες: τη Λίλι Μοντασέ και τη Βικτόρια βαν Νες, που έχουν ήδη οργανώσει αρκετές τέτοιες συναντήσεις σε μπαρ της Νέας Υόρκης. Κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να λάβει μέρος σε αυτές πρέπει να έχει κλείσει τα 21 χρόνια, να καταβάλει 57 ευρώ για την αίτηση εγγραφής και 140 για είσοδο στις εκδηλώσεις. Προτού γίνει δεκτός θα περάσει από συνέντευξη και το παρελθόν του θα ερευνηθεί εξονυχιστικά.

Τα «ταχύρρυθμα ραντεβού», το λεγόμενο «speed dating», ήταν ανέκαθεν ένας κοινωνικά αποδεκτός τρόπος προσωπικής γνωριμίας επίδοξων συντρόφων, που απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα στις ΗΠΑ. Μελέτη, άλλωστε, που εκπονήθηκε το 2005 από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, αναλύοντας δεδομένα της εταιρείας του είδους «HurryDate», διαπίστωσε ότι η έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων δημιουργείται κατά τα πρώτα τρία δευτερόλεπτα της συνάντησης.

Στο ίδιο το χρονικό διάστημα, οι χρήστες των εφαρμογών γνωριμιών αποφασίζουν αν θα προσεγγίσουν το πρόσωπο που «βλέπουν» στην οθόνη ή όχι.

Η εταιρεία γνωριμιών «Ambyr Club» διοργανώνει εκδηλώσεις για τους ενδιαφερόμενους σε μπαρ της Νέας Υόρκης.

Ομως, όπως συμβαίνει με όλες τις καινοτομίες, και οι εφαρμογές γνωριμιών πάλιωσαν, τόσο ώστε οι διαχειριστές τους άρχισαν να διοργανώνουν συναθροίσεις προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να συναντηθεί απευθείας με το ενδεχόμενο μελλοντικό του «έτερον ήμισυ». Σταδιακά επανήλθαν στη μόδα τα «ταχύρρυθμα ραντεβού» με δεκάδες εταιρείες να κάνουν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ.

Συναντήσεις ΛΟΑΤΚΙ

Το «Ambyr Club» μελλοντικά θα διοργανώνει συναντήσεις και για μέλη που αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ. Μέχρι τότε, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι η ισομερής εκπροσώπηση των δύο φύλων. Το 75% των μελών που καταβάλλουν το κόστος της αίτησης, είναι γυναίκες. Οι ιδιοκτήτριες της λέσχης ενθαρρύνουν και τους άνδρες να συμμετάσχουν, κάτι που δυστυχώς έχει κόστος για τη δική τους ερωτική ζωή. «Βρίσκουμε έναν άνδρα, ο οποίος είναι εκπληκτικός και δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει δικός μας», εξηγεί η βαν Νες. «Πρέπει να τον οδηγήσουμε να εγγραφεί στο «Ambyr Club»… όλα για το καλό της εταιρείας», λέει. Σε αυτό συμφωνεί και η συνεταίρος της, η Μοντασέ: «Δεν μπορώ να κρατήσω για τον εαυτό μου έναν καλό άνδρα γιατί νιώθω τύψεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή