Νιλ Πάρις: Παραιτείται ο Βρετανός βουλευτής που παρακολουθούσε πορνό στη Βουλή των Κοινοτήτων

Νιλ Πάρις: Παραιτείται ο Βρετανός βουλευτής που παρακολουθούσε πορνό στη Βουλή των Κοινοτήτων

Για «στιγμή τρέλας», για την οποία «δεν είμαι περήφανος», έκανε λόγο ο βουλευτής των Συντηρητικών Νιλ Πάρις

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «στιγμή τρέλας», για την οποία «δεν είμαι περήφανος», έκανε λόγο ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών Νιλ Πάρις, αφού παραδέχθηκε ότι παρακολούθησε πορνό δύο φορές στο κινητό του τηλέφωνο στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Μιλώντας στο BBC, σημείωσε ότι παραιτείται από βουλευτής. «Εν τέλει, είδα ότι η κατακραυγή και η ζημιά που προκάλεσα στην οικογένειά μου και στην εκλογική μου περιφέρεια, απλά δεν άξιζε να συνεχίσω», είπε δακρυσμένος στο βρετανικό δίκτυο.

Ο Πάρις, αγρότης στο επάγγελμα, είπε ότι την πρώτη φορά που παρακολούθησε πορνογραφικό υλικό έπεσε τυχαία σε αυτό καθώς έκανε αναζήτηση για τρακτέρ σε έναν ιστότοπο με ένα παρόμοιο όνομα και μετά «το παρακολούθησα για λίγο που δεν έπρεπε να το είχα κάνει».

«Αλλά το έγκλημά μου, το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι σε μια άλλη περίπτωση είναι ότι μπήκα στον ιστότοπο με το πορνογραφικό υλικό για δεύτερη φορά και αυτό ήταν εσκεμμένο. Αυτό συνέβη καθώς καθόμουν και περίμενα να ψηφίσω μέσα στην αίθουσα της Βουλής» πρόσθεσε. Ερωτηθείς τι πέρασε από το μυαλό του, έκανε λόγο για «μια στιγμή τρέλας».

Νωρίτερα, ο Πάρις, βουλευτής των Συντηρητικών από το 2010, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τους Τόρις. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε χθες ότι το να παρακολουθεί κανείς πορνό είναι απαράδεκτο σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια γυναίκα υπουργός δήλωσε πως είδε έναν άνδρα βουλευτή να παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό καθώς αυτός καθόταν δίπλα της στην Βουλή των Κοινοτήτων και τον ίδιο βουλευτή να βλέπει πορνό κατά τη διάρκεια ακρόασης μιας επιτροπής.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Times που δημοσιεύθηκε σήμερα, η σύζυγος του Πάρις είπε ότι δεν γνώριζε ότι ο σύζυγός της έχει κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, λέγοντας ότι είναι «ένας τρυφερός άνθρωπος». «Ήταν πολύ ντροπιαστικό όλο αυτό», δήλωσε η Σου Πάρις.

«Ειλικρινά, μου κόπηκε η ανάσα. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πορνογραφία. Ο σύζυγός μου ποτέ δεν θα καθόταν απλά να να βλέπει πορνό, ενώ άνθρωποι κοιτάζουν… Αυτές οι κυρίες πολύ δικαιολογημένα είναι θυμωμένες όπως θα ήμουν το ίδιο κι εγώ», είπε η σύζυγος του βουλευτή.  

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή