Δανία: Καλείται ο Ρώσος πρέσβης για παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας από ρωσικό αεροσκάφος

Δανία: Καλείται ο Ρώσος πρέσβης για παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας από ρωσικό αεροσκάφος

«Ο Ρώσος πρέσβης καλείται αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών. Μια ακόμη ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», έγραψε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών στο Twitter

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κοπεγχάγη κατήγγειλε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας από ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος και κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για αυτό το περιστατικό, ανακοίνωσε σήμερα ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.

«Ο Ρώσος πρέσβης καλείται αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών. Μια ακόμη ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και ιδιαίτερα ανησυχητικό στην τρέχουσα κατάσταση», έγραψε ο Κόφοντ στο Twitter.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροπλάνο πέταξε στον εναέριο χώρο της Δανίας ανατολικά του Μπόρνχολμ (νησί της Δανίας στη Βαλτική) πριν εισέλθει στον σουηδικό εναέριο χώρο. Χθες το το σουηδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ρωσικό ελικοφόρο αεροσκάφος AN-30 παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής.

«Πρόκειται για ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος που πέταξε στον εναέριο χώρο μας για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δύο δανικά F-16 επενέβησαν αμέσως», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Δανίας, ο Χένρι Μόρτενσεν.

Στη συνέχεια, το ρωσικό αεροσκάφος έφυγε από τον εναέριο χώρο της Δανίας. Αυτού του είδους τα συμβάντα «συμβαίνουν σπάνια», πρόσθεσε ο Μόρτενσεν.

Σε αντίθεση με τη Σουηδία όπου η συζήτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη, η Δανία είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή