Τουρκικά ΜΜΕ: Μαθήματα διπλωματίας στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ: Μαθήματα διπλωματίας στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Στην αντίδραση της τουρκικής πρεσβείας στη συνέντευξη που έδωσε ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Παίατ στην «Κ», αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στην αντίδραση της τουρκικής πρεσβείας στη συνέντευξη που έδωσε ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Παίατ στην «Κ», αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος.

Συγκεκριμένα το CNN Turk και η Hurriyet τονίζουν πως «η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα απάντησε με μάθημα διπλωματίας στις αντιτουρκικές δηλώσεις του ένθερμου ελληνόφιλου πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ».

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα σχολίασε μέσω Twitter με έναν έμμεσο πλην σαφή αιχμηρό τρόπο. Η αντίδραση της Άγκυρας αφορούσε πρωτίστως τις αναφορές του κ. Πάιατ για «απαράδεκτες δραστηριότητες, ρητορικές υπερβολές και ανόητες αμφισβητήσεις της κυριαρχίας των νησιών».

Δίχως να αναφέρεται στη συνέντευξη, ούτε και στον κ. Πάιατ ονομαστικά, η πρεσβεία έχει προχωρήσει σε μια ανάρτηση όπου σημειώνει ότι η υιοθέτηση των απόψεων της χώρας στην οποία φιλοξενείσαι είναι «μια από τις ατυχείς αμαρτίες της διπλωματίας». Και πρόσθεταν ότι αυτό «συμβαίνει όταν ξεχνάς τις θέσεις της χώρας σου και υιοθετείς εκείνες των οικοδεσποτών σου».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή