Γερμανία – Ουκρανία: Συνάντηση Μερτς με Ζελένσκι στο Κίεβο

Γερμανία – Ουκρανία: Συνάντηση Μερτς με Ζελένσκι στο Κίεβο

Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα στο Κίεβο ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα στο Κίεβο ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Μερτς αναμένεται να συναντηθεί με τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, με τον οποίο θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Γερμανού πολιτικού στην ουκρανική πρωτεύουσα, ήχησαν σειρήνες συναγερμού, όπως μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το περιοδικό Focus.

Πριν φθάσει στο Κίεβο ο κ. Μερτς επισκέφθηκε την περιοχή Ιρπίν και δήλωσε σοκαρισμένος από τα θύματα των ρωσικών επιθέσεων εκεί. «Ο δήμαρχος της πόλης μου περιέγραψε με πολύ δραματικά λόγια τι συνέβη εδώ, ποιους πρέπει να θρηνήσουν, αλλά και ποιες καταπληκτικές στρατιωτικές επιτυχίες σημειώθηκαν», δήλωσε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης και πρόσθεσε ότι «στη Γερμανία είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε αυτήν τη χώρα και ειδικά πόλεις όπως το Ιρπίν για να ανοικοδομηθούν».

Από την ουκρανική πλευρά, ο οικονομικός σύμβουλος του πρόεδρου Ζελένσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Μερτς, αλλά και την ελπίδα ότι θα μεταβεί στο Κίεβο και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF, ο Όλαφ Σολτς επανέλαβε ότι δεν σχεδιάζει κάποιο ταξίδι στο Κίεβο στο κοντινό μέλλον, τουλάχιστον όχι για όσο διάστημα ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα θεωρείται «ανεπιθύμητος» στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή