Βρετανία: Ένας Μινχάουζεν στο Ουίνδσορ

Βρετανία: Ένας Μινχάουζεν στο Ουίνδσορ

Υποδύθηκε τον κληρικό και κατάφερε να δειπνήσει με τους φρουρούς του πύργου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επείγουσα έρευνα διενεργεί ο βρετανικός στρατός μετά τον εντοπισμό στον στρατώνα της βασιλικής φρουράς του Πύργου του Ουίνδσορ ενός άνδρα που υποδυόταν τον κληρικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πέρασε τη νύχτα στον στρατώνα όπου διαμένουν στρατιώτες επιφορτισμένοι με την προστασία της βασίλισσας Ελισάβετ στον Πύργο του Ουίνδσορ.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Sun, αναφέροντας ότι ο άνδρας κατάφερε να εισέλθει στον στρατώνα του τάγματος Γκόλντστριμ Γκαρντς, του αρχαιότερου της Βρετανίας, χωρίς να επιδείξει κάποιο επίσημο έγγραφο ή ταυτότητα. Επί ώρες, ο άγνωστος έφαγε, ήπιε και συνομίλησε με τους άνδρες της φρουράς. Το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη, όταν η Βρετανίδα μονάρχης δεν βρισκόταν στον Πύργο του Ουίνδσορ. Επέστρεψε στο Ουίνδσορ μετά την ολιγοήμερη παραμονή της στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ στην ανατολική Αγγλία, αφού απομακρύνθηκε ο άνδρας.

«Σέρβιρε» στους συνδαιτυμόνες του την ιστορία ότι ήταν πιλότος, ειδικευμένος στις δοκιμές των καθισμάτων εκτίναξης, και εν συνεχεία διανυκτέρευσε.

Στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας τονίζεται ότι «ο στρατός λαμβάνει πολύ σοβαρά οποιαδήποτε παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφάλειας και το ζήτημα θα διερευνηθεί εξονυχιστικά», επισημαίνοντας ότι, καθώς διενεργείται έρευνα, δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί κανένα άλλο στοιχείο σχετικά με το περιστατικό.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Sun αναφέρει ότι ο άγνωστος κατάφερε να εισέλθει στον στρατώνα προσποιούμενος τον κληρικό και λέγοντας στους στρατιώτες ότι γνώριζε τον ιερέα του τάγματος. Ετσι κατάφερε να προσκληθεί, να φάει και να πιει με τους άνδρες της φρουράς. Κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, ο άνδρας διηγήθηκε στους στρατιώτες εξωπραγματικές ιστορίες, που τους κίνησαν υποψίες. Μεταξύ άλλων, τους είπε ότι στο παρελθόν ήταν πιλότος, ειδικευμένος στις δοκιμές των καθισμάτων εκτίναξης, και ότι είχε δωρίσει αρκετά από τα όργανά του, τα οποία είχαν αντικατασταθεί με άλλα που είναι ανθεκτικά στην επιτάχυνση των υπερηχητικών αεροσκαφών. Επίσης, δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι ο άνδρας πέρασε όλη τη νύχτα στον στρατώνα και ότι του προσφέρθηκε και πρόγευμα. Δεκαέξι ώρες μετά τη μυστηριώδη εμφάνισή του και όταν κατέστη σαφές ότι «κάτι δεν πάει καλά με τον κληρικό», εκλήθη η αστυνομία η οποία τον απομάκρυνε, χωρίς, ωστόσο, να προβεί σε άλλες ενέργειες, επειδή, όπως ανέφερε, κάτι τέτοιο δεν ήταν αναγκαίο. Ο άνδρας φέρεται να είναι από την περιοχή του Ουίνδσορ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό στα ανάκτορα. Πριν από πέντε μήνες είχε συλληφθεί ένας άνδρας με βαλλίστρα, ο οποίος προσπαθούσε να μπει στον Πύργο του Ουίνδσορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή