Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα συζητήσει με τα μέλη της G7 την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα συζητήσει με τα μέλη της G7 την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών της G7 την πιθανή επιβολή «πρόσθετων» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών της G7 την πιθανή επιβολή «πρόσθετων» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτήν την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σχεδόν 10 εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου από τον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, εκτοπίστηκαν εκατομμύρια και ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις.

Η Ρωσία κλιμάκωσε επίσης τις επιθέσεις σε στόχους στη δυτική Ουκρανία για να διακόψει τις παραδόσεις δυτικών όπλων, ενώ η σύμμαχός της Λευκορωσία ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας.

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 6ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που περιλαμβάνει το σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή