Αιφνιδιαστικά στρατιωτικά γυμνάσια από τη Λευκορωσία – Έτοιμοι να αμυνθούν δηλώνουν οι Ουκρανοί

Αιφνιδιαστικά στρατιωτικά γυμνάσια από τη Λευκορωσία – Έτοιμοι να αμυνθούν δηλώνουν οι Ουκρανοί

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας προχώρησαν σήμερα στην αιφνιδιαστική έναρξη μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων. Το Κίεβο διαμηνύει πως είναι έτοιμο να αμυνθεί εάν οι δυνάμεις της Λευκορωσίας επιχειρήσουν να συνδράμουν τις ρωσικές ενάντια στην Ουκρανία.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας προχώρησαν σήμερα στην αιφνιδιαστική έναρξη μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων με στόχο να εξασκήσουν την πολεμική τους ετοιμότητα, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Άμυνας της χώρας του Αλεξάντερ Λουκασένκο που συνορεύει με την Ουκρανία.

Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται, η Λευκορωσία έσπευσε να υπογραμμίσει ότι τα γυμνάσια αυτά δεν αποτελούν απειλή ούτε για τις γειτονικές της χώρες ούτε για την Ευρώπη.

Η Λευκορωσία είναι, ωστόσο, στενός σύμμαχος της Ρωσίας του Πούτιν, ενώ μέσω του εδάφους της Λευκορωσίας έχουν κινηθεί και ρωσικά στρατεύματα μέσα στο 2022.  

Το Κίεβο από την πλευρά του διαμηνύει πως είναι έτοιμο να αμυνθεί εάν οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας επιχειρήσουν να συνδράμουν τις ρωσικές ενάντια στην Ουκρανία.

Αιφνιδιαστικά στρατιωτικά γυμνάσια από τη Λευκορωσία – Έτοιμοι να αμυνθούν δηλώνουν οι Ουκρανοί-1
Πηγή: the Washington Post

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, τα ουκρανικά σύνορα με τη Λευκορωσία έχουν ενισχυθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πίσω στα τέλη Φεβρουαρίου, είχαν προηγηθεί κοινά ρωσικά – λευκορωσικά στρατιωτικά γυμνάσια εντός της Λευκορωσίας, τα οποία επέτρεψαν στη Μόσχα να μετακινήσει περισσότερες δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή