Twitter: Αυξάνονται οι επενδυτές και οι… επικριτές του Μασκ

Twitter: Αυξάνονται οι επενδυτές και οι… επικριτές του Μασκ

Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, την ώρα που ο Mr Tesla ετοιμάζεται να αναλάβει προσωρινά χρέη CEO στο δημοφιλές social media σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal των 44 δισ. δολαρίων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, την ώρα που ο Mr Tesla ετοιμάζεται να αναλάβει προσωρινά χρέη CEO στο δημοφιλές social media σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal των 44 δισ. δολαρίων.

Τελευταία προσθήκη στη μακρά λίστα ατόμων που δεν είδαν με καλό μάτι την εξαγορά του Twitter από τον Mr Tesla, ο Μπιλ Γκέιτς. «Ξέρετε, με τον Έλον, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο», δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC, ο συνιδρυτής της Microsoft.

Παρά τα πυρά που δέχεται, ο Έλον Μασκ συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς για να ολοκληρώσει το deal. Σύμφωνα με το CNBC, φέρεται να εξασφάλισε χρηματοδότηση άνω των 7 δισ. δολαρίων από ομάδα επενδυτών, με στόχο την εξαγορά του Twitter. Μεταξύ των επενδυτών ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον, η Sequoia Capital, το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Binance και η Qatar Holding.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ίσως χρεώσει μία μικρή συνδρομή για εμπορικούς χρήστες και κυβερνήσεις.

Προβληματισμός και αποχωρήσεις

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, ο νέος ιδιοκτήτης θα διακινδυνεύσει να κάνει το Twitter βήμα για την παραπληροφόρηση, την προπαγάνδα, τη ρητορική του μίσους και του ρατσισμού.

Ακόμα και στον Λευκό Οίκο δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το deal. Αν και δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας Twitter Inc από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει εδώ και καιρό τον προβληματισμό του για τη δύναμη που έχουν αποκτήσει οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία, πολλές προσωπικότητες από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας εκτός του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή