Ουκρανία: Ο Τριντό ανακοίνωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

Ουκρανία: Ο Τριντό ανακοίνωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε απόψε την αποστολή σύγχρονων όπλων στην Ουκρανία, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε απόψε την αποστολή σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τριντό είπε ότι ο Καναδάς θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε Ρώσους πολίτες και επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εισβολή στην Ουκρανία. «Σήμερα, ανακοινώνω περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, κάμερες για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δορυφορικές απεικονίσεις, ελαφρά όπλα, πυρομαχικά και άλλα, όπως χρηματοδότηση για επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης», σημείωσε.

«Και θα προτείνουμε νέες κυρώσεις σε 40 Ρώσους και πέντε οντότητες, ολιγάρχες και στενούς συνεργάτες του καθεστώτος στον αμυντικό τομέα, που είναι όλοι τους συνένοχοι στον πόλεμο του Πούτιν», συνέχισε.

Ο Καναδάς θα δώσει επίσης 25 εκατ. δολάρια στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας ενώ θα άρει τους εμπορικούς δασμούς για όλα τα προϊόντα που θα εισαχθούν από την Ουκρανία κατά το επόμενο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή